16 kol 2022
Kadeti i pioniri NK Zadar u lovu na Prvu HNL
Nogomet

Kadeti i pioniri NK Zadar u lovu na Prvu HNL

Pioniri i kadeti Nogometnog kluba Zadar danas igraju polufinale kvalifikacija za plasman u Prvu HNL. Igrači Darka Pantalona i Dejana Butića na neutralnom terenu u Lučkom odmjerit će snage s vršnjacima iz vinkovačke Cibalije, a ukupni pobjednik će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja Rudar Labin – Rudeš. U konačnici, samo će jedan klub izboriti plasman u Prvu HNL sljedeće sezone.

Sistem natjecanja je takav da prvo igraju kadeti (16:30), potom pioniri (18:30), a gleda se ukupan rezultat. U slučaju da on bude izjednačen, dalje će proći momčad čiji su pioniri pobijedili. 

– Ovo je za nas kruna sezone. Osvojili smo kup na razini županije i Dalmacije i što je najvažnije naslov prvaka Dalmacije. Ali rekao sam momcima da sve to sada trebamo zaboraviti i svu energiju, želju, volju i znanje uložiti u dvoboj s Cibalijom. Protivnik je sigurno dobar, ali vjerujem u moje igrače i prolaz u finale. Napravit ćemo sve da dohvatimo Prvu ligu, koju toliko želimo i zbog ovih sjajnih momaka i zbog našega kluba kojemu bi to puno značilo – kazao je Dejan Butić, trener kadeta Zadra.

Kadeti su u Dalmatinskoj ligi završili prvi, pioniri drugi, a kombinirano su prvog pratitelja ostavili iza sebe za čak 15 bodova i tako došli do ovih kvalifikacija.

– Odradili smo vrhunsku sezonu, mogu slobodno reći i iznad očekivanja. Ponosan sam na naše igrače iz mnogo razloga i siguran sam da će i u ovom polufinalu odraditi sve ono što bude postavljeno ispred njih. Pobijedit će bolji, strpljiviji, pametniji, a naš cilj mora biti nametnuti svoju igru, kako bi se protivnik morao prilagoditi nama, a ne mi njemu. Vjerujem da to možemo i da ćemo zajedno izboriti plasman u finale – rekao je Darko Pantalon, trener pionira Zadra.

Tekst i foto: NK Zadar