29 ožu 2024
Održana sjednica Nadzornog odbora NK Zadar
Nogomet

Održana sjednica Nadzornog odbora NK Zadar

Na stadionu Stanovi jutros je održana sjednica Nadzornog odbora Nogometnog kluba Zadar. Iako je dan ranije stigla najava da će predstavnici medija moći prisustvovati cijeloj sjednici, na kraju se ipak moralo pribjeći poluotvorenom rješenju zbog, kako je objasnio Josip Miočić, predsjednik Nadzornog odbora, poštivanja Zakona o trgovačkim društvima.

Novinari su tako nazočili uvodnom dijelu sjednice, nakon čega je iza zatvorenih vrata održan sastanak NO-a i direktora Svetka Ćustića u trajanju od 45 minuta, a potom su ponovno svi sjeli za isti stol s novinarima i otvoreno porazgovarali o svim temama.

Svakako, bio je to još jedan potez NK Zadra koji zaslužuje pohvale, jer je potvrdio maksimalnu otvorenost i transparentnost kluba posljednjih godina. 

Inače, prisutno je bilo četiri od pet članova NO-a i to Josip Miočić, Damir Kalapač, Šime Kokić i Krešimir Zorić, dok je izostao Damir Knežević.

Direktor kluba Svetko Ćustić je, prema točkama dnevnog reda, članovima NO-a podnio sljedeće izvještaje: Financijski izvještaj društva za razdoblje od 01.01.2018. do 31.12.2018., Izvješće Uprave o ishođenju licence za Drugu HNL, Izvješće Uprave društva o ispunjenju obveza sukladno Zakonu o sportu i Zakonu o trgovačkim društvima, Izvješće Uprave društva o radu omladinske škole i radu prve momčadi i Izvješće Uprave društva o dokumentaciji zatraženoj na dosadašnjim sjednicama Nadzornog odbora.

U bitnome direktor je istaknuo sljedeće.

– Što se samog financijskog izvještaja za prošlu godinu tiče, ono što je najvažnije naglasiti jest da je sve uredno i u roku predano FINI te da se nijednom djelatniku kluba u 2018. godini nije ostala dužna plaća. Problema je bilo puno, od ovrha zbog dugovanja iz prošlosti pa jedno vrijeme i blokade računa i to su stvari na koje jednostavno nismo mogli utjecati. Trebalo je pronaći način kako sve to riješiti i unatoč svemu uspjeli smo podmiriti sve obveze. I pored svega toga vratiti dio duga koji je stvoren prije mog dolaska. U okolnostima u kojima radimo postići takvo nešto drugu godinu zaredom, držim da je velika stvar.

Što se tiče situacije oko ishodovanja licence za Drugu HNL za sljedeću sezonu, NK Zadar je u iščekivanju odluke Vijeća sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora.

– To je u procesu i iskreno vjerujemo u pozitivan ishod. Nadam se da će odluka biti donesena što prije, možda već sljedeći tjedan, jer je to neophodno kako bismo mogli znati i planirati što i kako dalje.

Članovi Nadzornog odbora pohvalili su rezultat prve momčadi u protekloj sezoni te posebno rad i napredak Škole nogometa. Direktor Ćustić o tome je kazao:

– Što se prve momčadi tiče, sezona je bila dosta naporna, na trenutke turbulentna, ali u konačnici uspješna. Ostvarili smo ono što je bio osnovni cilj, stabilizirali momčad u Drugoj ligi, završili u sredini tablice na osmom mjestu i to je najvažnije. A posebno mi je drago da smo u završnom dijelu sezone, dolaskom gospodina Mislava Karoglana igrali prema mišljenju mnogih možda i najbolji nogomet u ligi. I u svemu tome su vrlo aktivno sudjelovala i naša tri juniora, koji su debitirali u Drugoj ligi i imali vrlo zapaženu minutažu. Definitivno je stvorena baza i temelj za dobre rezultate u budućnosti i mislim da, uz kvalitetnu doselekciju igrača, sljedeće sezone možemo ići prema gore. Naravno, sve pod uvjetom da nam se omogući natjecanje u Drugoj ligi.

– Što se omladinske škole tiče, kompletno izvješće napravit ćemo po službenom završetku sezone, ali već sada mogu reći da su rezultati i rad na svim poljima za svaku pohvalu. Od postavljanja novog sustava i programa rada, preko samih sportskih rezultata na službenim natjecanjima i turnirima pa do radova na infrastrukturi, odnosno uređenju igrališta Bagat, gdje smo napravili stvari koje u posljednjih 50 godina nitko nije. Uostalom, sve to se može na dnevnoj bazi pratiti putem našeg portala i društvenih mreža. Trenutačno su nam u fokusu kvalifikacije za Prvu HNL pionira i kadeta, gdje naši momci u nedjelju u polufinalu igraju protiv Cibalije. Nadamo se najboljem i to bi zaista bila jedna kruna cijelog rada ove sezone.

U završnom dijelu sjednice bilo je riječi o tekućoj problematici, financiranju kluba do kraja godine te radovima na neophodnoj infrastrukturi za igranje Druge HNL, što se prvenstveno odnosi na natkrivanje dijela istočne tribine stadiona Stanovi.

– Grad je uvijek pomagao Nogometnom klubu Zadar. Naravno da ja, kao sportski djelatnik koji dolazi iz nogometa, uvijek mislim da treba više, ali siguran sam da će Grad promaći način da i ovaj put maksimalno pomogne klubu u svim segmentima. Također se nadam ostanku u Drugoj ligi, jer je moj stav da grad Zadar zaslužuje i prvoligaša, a ne samo drugoligaša – kazao je Josip Miočić, predsjednik NO.