14 lip 2024
Ćustić: “Ivančica Sudac je jedini krivac što nismo dobili licencu”; Sudac: “Ne donosim odluke, nisam predsjednik Žalbenog tijela”
Nogomet

Ćustić: “Ivančica Sudac je jedini krivac što nismo dobili licencu”; Sudac: “Ne donosim odluke, nisam predsjednik Žalbenog tijela”

Prelila se čaša strpljenja u Nogometnom klubu Zadar. Nakon što u središnjem postupku licenciranja, a zatim i u žalbenom, nisu dobili licencu za nastup u Drugoj HNL, direktor kluba sa Stanova Svetko Ćustić prstom je upro u Ivančicu Sudac, voditeljicu Odjela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza.

Izjavio je Ćustić kako je ona glavni krivac što je Nogometnom klubu Zadar uskraćena licenca.

„Jedini krivac što nismo dobili licencu jest Ivančica Sudac, žena koja mrzi sve što je zadarsko. Ja stojim iza ovih svojih riječi. Ona je isključivi krivac. Služi se lažima samo da bi bilo onako kako ona kaže. Osobni interes joj je ispred svega. Mi smo završili našu dokumentaciju do 16. svibnja do 14 sati do kada je bio rok. Sve poslije što smo slali rekli su da ne šaljemo jer da se dokumentacija više ne prima od nikoga. Ali ja imam informaciju kako su četiri kluba nakon tog roka s tom gospođom i njezinim timom, radili do zadnjeg dana prije izdavanja licenci, dakle do 20. svibnja. A s nama su završili četiri dana ranije, s našom dokumentacijom. To je pokazatelj kako se ona ponaša i što radi. O opstrukcijama koje nam je radila ranije neću niti govoriti.“

Kontaktirali smo i drugu stranu, Ivančicu Sudac, HNS-ovu voditeljicu Odjela Međunarodnih poslova i licenciranja.

„Ostajem bez bilo kakvih izjava, nemam što komentirati, nisam niti vidjela izjave. Ja prvo ne donosim odluke, ja nisam predsjednik Žalbenog tijela. Kada vidim detaljnije i ukoliko se uistinu radi o takvim optužbama onda ću odlučiti što i kako dalje i hoću li iskoristiti pravna sredstva koja nude pravilnici HNS-a i pokrenuti određene postupke. Za sada toliko”.

Podsjetimo, nakon što Nogometni klub Zadar nije ishodio licencu za nastup u Drugoj HNL čelnici kluba su se na odluku Komisije za licenciranje žalili Izvršnom odboru HNS koji im je žalbu odbio.

NK Zadar žalbu je potom uputio i Vijeću za sportsku arbitražu Hrvatskog olimpijskog odbora koji ima snagu preinačiti ili ukinuti odluku Izvršnog odbora HNS-a.

No, šanse da se takvo nešto uistinu i dogodi uistinu su male čemu dovoljno govori podatak kako u 19 godina svog postojanja Vijeće za sportsku arbitražu Hrvatskog olimpijskog odbora nikad nije preinačilo odluku svoje članice.

Konačnu odluku Vijeća za sportsku arbitražu, za koju se nadaju kako će biti pozitivna, u Nogometnom klubu Zadar očekuju kroz idući tjedan.

Foto: Sport023 i HNS