Toni Filipi uoči EP u Minsku: “Na svakom natjecanju želim otići do kraja”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Druge Europske igre održat će se u Minsku (Bjelorusija) od 21. do 30. lipnja 2019. godine. Više od 4000 sportaša iz 50 država natjecat će se za 200 kompleta medalja u 15 sportova.

Natjecanja u devet sportova (atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo) predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Europske igre 2019. imat će ujedno i status Europskog prvenstva u badmintonu, boksu i judu. Hrvatska će na višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 46 sportaša i sportašica (31+15) u 12 sportova. 

Svojih sedam predstavnika imat će Hrvatska i u boksu, to su kod cura Sara Beram te dečki Erik Pijetraj, Marko Zeljko, Mladen Sobjselavski, Damir Plantić, Marko Milun te naš Zadranin Toni Filipi u teškoj kategoriji do 91 kilograma.

Iza Filipija je mnogo odrađenih treninga, sparinga te natjecanja.

„Stvarno sam sve podredio ovom prvenstvu od kojeg očekujem jako puno. Pripreme su bile dugi i naporne ali bez toga se ne može. Bili smo i u Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Sloveniji, također i u Puli kod Pere Tadića. Ništa ne želimo prepustiti slučaju te sam zajedno sa svojim trenerom Tomom Kadićem i kolegama iz BK Gladijator sve poduzeo da se što bolje pripremim za ovo veliko natjecanje”.

Konkurencija će tamo biti najjača moguća.

„To je sigurno i to mi je sve još jedan dodatan motiv da pokažem koliko vrijedim. Respektiram svakog borca ali sam svjestan i svoje kvalitete. Jedva čekam početak Europskog prvenstva”.

Što bi ga zadovoljilo, koji rezultat.

„Ja na svakom natjecanju želim otići do kraja pa tako i ovog puta. Medalja je želja, sve ću učiniti da do nje i dođem iako dobro znam da će put do ostvarenja tog cilja biti jako trnovit” – zaključio je Filipi, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 91 kilograma.