24 tra 2024
NK Zadar: Papaline osvojile turnir u Zagrebu i pobjedu proslavile s Tićima
Nogomet

NK Zadar: Papaline osvojile turnir u Zagrebu i pobjedu proslavile s Tićima

Papaline i tići Nogometnog kluba Zadar proteklog su vikenda nastupili na turnirima svojih godišta u Zagrebu, a posebno su zapažen rezultat ostvarile naše papaline, odnosno dječaci rođeni 2011. godine. Oni su, pod vodstvom trenera Marija Grgruovića, osvojili turnir u Buzinu i za uspomenu kućama ponijeli zlatne medalje.

U skupini su mladi Zadrani ostvarili tri uvjerljive pobjede protiv Coervera 8:1, Bregane 9:0 i Maksimira 7:0, ali su završili na drugom mjestu zbog minimalnog poraza od Španskog 1:2. No, nije to posljednji put da će se susresti s tim protivnikom na ovom turniru.

U četvrtfinalu je svladan “Ban Jelačić” s 9:0, a u polufinalu domaćin turnira Mladost Buzin sa 6:0. I onda je na red ponovno došlo Špansko. Ovaj put naši su dječaci bili spretniji i konkretniji od protivnika te su slavili rezultatom 2:1, a oba pogotka za Zadar postigao je Stipe Vrkić.

Osim pobjedničkog trofeja, u Zadar je otišla i nagrada za najboljeg strijelca turnira, a primio ju je Josip Gladović, koji je postigao 14 golova. U svakom slučaju, svi naši dječaci zaslužuju čestitke za odlično odigran turnir te fer i sportsko ponašanje, kako na terenu tako i van njega.

Sastav Zadra (2011.): Bruno Sorić, Toni Vrkić, Ivano Tajmin, Luka Glavić, Josip Gladović, Mihovil Žilić, Stipe Vrkić, Gabrijel Ljutić, Ivano Zovak, Ante Zovak. Trener: Mario Grgurović.

Tići NK Zadra nastupili su na međunarodnom turniru “Trofej Ban Jelačić 2019.” u Vukovini, na kojemu su sudjelovale 32 momčadi, među kojima i svi vodeći hrvatski klubovi. Mladi Zadrani, rođeni 2009. godine, pod vodstvom trenera Josipa Bilavera prošli su skupinu unatoč porazima od Lokomotive i domaćina “Bana Jelačića” 0:2, dok ih je u prvoj eliminacijskoj utakmici zaustavio Rudeš s 0:4.

Unatoč maloj tuzi nakon poraza, naši su dječaci pokazali veliko srce i zajedništvo te su nakon ispadanja s turnira otišli u Buzin, gdje su bodrili svoje mlađe klupske kolege u završnici njihovog natjecanja. Sreća tića nakon pobjede papalina i zajedničko slavlje zadarske dice najljepša je moguća slika kojom je zaključeno ovo veselo i poučno putovanje. Bravo, dečki!

Sastav Zadra (2009.): Pavle Jurjević, Frane Bajković, Matej Galešić, Ivano Škara, Ivan Glavić, Adrian Kajtazi, Josip Bartulović, Dino Sikirić, Ante Šošo, Jakov Jukić, Karlo Hloušek, Petar Pleslić, Vito Marcelić, Grgo Galac. Trener: Josip Bilaver.

Tekst i foto: NK Zadar