24 sij 2021
M. Šimurina odlazi s mjesta prvog čovjeka zadarskog futsala: “Odluka je teška ali konačna”
Futsal

M. Šimurina odlazi s mjesta prvog čovjeka zadarskog futsala: “Odluka je teška ali konačna”

Čelni čovjek zadarskog futsala Marko Šimurina nakon četiri godine na mjestu predsjednika Udruge za mali nogomet Zadarske županije odlazi s te dužnosti.

Osvrnuo se na četiri godine rada.

„Prije četiri godine, kada smo preuzeli Udrugu za mali nogomet, pred nama je bio veliki izazov. Bilo je problema koje nismo mogli riješiti na prekidač, ali ono što smo mogli napraviti je malo po malo stvari učiniti boljima. Moram priznati, nismo uspjeli u svemu što smo htjeli, ali to je zato što smo ciljeve postavili jako visoko. Neke stvari smo uspjeli učinili bar malo boljima, zadarski futsal je danas u boljem stanju nego je bio prije četiri godine. Pokazali smo da se uz dobar tim ljudi koji žele napraviti pozitivnu promjenu u društvu, ta promjena se može napraviti, bez obzira na limitirane resurse”.

Odlazak je definitivan.

“Odluka koju sam donio je za mene iznimno teška, ali konačna. Na sljedećim se izborima za predsjednika Udruge više se ne mislim kandidirati. Privatne i poslovne obaveze mi to više ne dopuštaju, uvjeren sam da ćete me razumjeti i podržati moju odluku. Snaga zadarskog futsala nije u pojedincu, nego definitivno u strasti igrača prema igri, velikoj i dugoj tradiciji. To je jedan od posljednjih, ako ne i posljednji loptački sport koji je snažno zastupljen na ulici”.

I za kraj.

“Ovim putem se od srca želim zahvaliti svima koji su radili sa mnom u posljednje četiri godine, ali i svim koji su pomogli da se na bilo koji način futsal učini bar malo boljim nego je to bio prije”.