PK Zadar: Mario Mrčela i Joško Klarin osvojili šest medalja u Sloveniji

Vrijeme čitanja: < 1 min

Sjajne vijesti iz Plivačkog kluba Zadar stižu nam i iz susjedne Slovenije, točnije iz Krškog gdje se plivao 6.međunarodni miting u paraplivanju. U pratnji trenerice Danijele Kurtin, nastupili su Mario Mrčela i Joško Klarin osvojivši 6 odličja od čega Mrčela dvije i u apsolutnoj konkurenciji.

“Ovo je bio prvi put da smo otišli u goste našim dragim prijateljima iz SD Plavalček. Drago mi je da smo se uspjeli organizirati i otići na ovo natjecanje. Mrčela i Klarin plivali su u dvije discipline. Klarin je osvojio 1.mjesto u svojoj kategoriji na 50m leđno i 2.mjesto na 200m slobodno, dok je Mrčela ponio 4 srebra. Bio je 2. i u svojoj kategoriji i u apsolutnom poretku u disciplinama 50m prsno i 100m prsno”, kaže trenerica Kurtin.

Pred trenericom Kurtin sada je novi izazov. Spremiti Luciju Mijolović za Europsko prvenstvo za plivače s Down sindromom koje se u rujnu održava u Italiji.

“Pripreme će biti intenzivne međutim uvijek nam je problem što se plivalište Višnjik u mjesecu kolovozu zatvara zbog redovitog čišćenja. U Italiju idemo sredinom rujna tako da se nadam da ćemo se u tom kratkom periodu ipak uspjeti dobro spremiti i otplivati što bolje.”

Recimo i kako idućeg vikenda starije plivače „Zadra“ očekuje nastup na otvorenom regionalnom Prvenstvu Hrvatske u Splitu.