PK Zadar: 2 medalje s mini grand prix natjecanja Mali mornar

Vrijeme čitanja: 2 min


Održano je plivačko natjecanje Mali mornar u Splitu, namijenjeno plivačima iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. Između 360 plivača iz 18 klubova iz Hrvatske nastupila je i postava „Zadra“: Adrian Šaponja, Niko Škarpona, Jakov Čerina, Rafael Utković, Tibor Harapin, Marcela Lovrović, Dina Volarević, Lucija Klasić, Lovre Dellavia, Antea Grgin, Petar Jukić, Nera Jurjević, Katarina Kozulić, Ivan Puhalović, Karla Sorić, Mia Šarić, Sara Zrilić, David Štulina, Cvita Knežević, Zara Medanić i Mihovil Kozulić, u pratnji trenera Željka Olujića, Ivana Karavide i Josipe Nekić.

Do odličja su došli kadet Mihovil Kozulić, srebreni na 100m delfin (1:09.07) i ml.kadetkinja Mia Šarić, brončana na 100m prsno (1:40.85). Mia je plivala i 4.mjesto na 200m prsno a Mihovil 5. na 100m leđno. 4. je bila i ml.kadetkinja Katarina Kozulić na 100m leđno a 5.su bili i Lucija Klasić na 200m delfin i Ivan Puhalović na 100m prsno.

Najveći broj bodova otplivala je kadetkinja Lucija Klasić, sa 6.mjestom na 400m slobodno (4:50.19, 554 boda) a preko 500 bodova u istoj disciplini plivala je i kadetkinja Dina Volarević.

Osim spomenutih u najboljih 10 ulazili su i Jakov Čerina, Cvita Knežević, Lovre Dellavia, Tibor Harapin, Adrian Šaponja i Zara Medanić.

Treneri su jako zadovoljni nastupima mladih plivača u 50m bazenu, brojnim osobnim rezultatima svih plivača i novim kvalifikacijskim normama za kadetsko PH u srpnju; posebne čestitke idu za kadeta Adriana Šaponju koji je na 200m delfin (2:52.8) otplivao svoju prvu normu.

„Mali mornar“ odličan je oslonac za daljnji rad, prema prvenstvu Dalmacije i državnom prvenstvu; idući vikend starije plivače „Zadra“ očekuje nastup na otvorenom regionalnom PH u Splitu.