Jumbova regata: Pet medalja za veslače Jadrana

Vrijeme čitanja: 2 min

Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na 22. Jumbo regati, međunarodnoj regati koja svake godine okuplja veliki broj veslača. Regata je svima korisna zbog termina neposredno pred Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, pa velikom broju klubova predstavlja jedan od posljednjih testova pred nadolazeće glavno natjecanje sezone.

Prvog dana regate veslači Jadrana nastupili su u dvije discipline, osmercu mlađih juniora, koji je osvojio drugo mjesto i četvercu na pariće mlađih juniorki koji je bio treći. Osmerac je veslao u sastavu Frane Bencun, Lovre Lapčić, Luka Pera, Luka Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Filip Mijić. Četverac na pariće mlađih juniora odveslao je solidnu utrku, a veslao je u sastavu Laura Antičević, Margita Andrić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić.

Drugi dan regate veslali su se manji brodovi, a druga mjesta osvajali su Iva Karačić i Maris Milin u dvojcu na pariće seniorki, Mara Bencun i Lucija Kasap u dvojcu na pariće kadetkinja te Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić u dvojcu na pariće kadeta.

Izboreno je još jedno finale, u dvojcu na pariće mlađih juniorki, gdje su Margita Andrić i Laura Antičević zauzele su šesto mjesto. Sara Žuvanić i Ivana Sladić bile su osme u dvojcu na pariće mlađih juniorki, a Elizabeta Stipanov i Natali Pera desete.

U dvojcu bez kormilara mlađih juniora Bernard Murtić i Ivan Mustać bili su osmi, a isti plasman imali su Lovre Lapčić i Frane Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniora. U istoj disciplini Petar Miloš i Luka Ivković bili su četrnaesti.

Nastupili su i veterani, Bogdan Milin u samcu, i zauzeo četvrto mjesto, dok je Rino Rados bio drugi u kombiniranom mix osmercu.

Početkom srpnja veslače Jadrana očekuje nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati u Zagrebu.