Finale Kupa na Stanovima: Biogradski Primorac protiv Velebita iz Benkovca

Vrijeme čitanja: 2 min


Večeras s početkom u 20 sati na Stanovima je na rasporedu finale kupa između Primorca iz Biograda i Velebita iz Benkovca. Stanje stvari je čisto i jasno. Primorac kao viceprvak 3 Hnl jug je apsolutni favorit u finalnoj večeri.

Primorac preferira napadačku igru uz sustavu 1-4-3-3. U obrambenom dijelu ordinira četvorka -BRZOJA-JEŠE-MARKOVIĆ-LAZAREVSKI. Središnji dio pokrivaju kao centralni vezni PRPIĆ dok se ispred polulijevo nalazi ŠPANJA, poludesno ordinira PAPONJA. Sam vrh napada čine brzonogi SMOKROVIĆ na desnoj strani, u centralnom dijelu VODOPIJA i lijevo BLATANČIĆ. Definitivno razina kvalitete je na strani Biograđana koji će od prve minute jurnuti po rani zgoditak i uvođenje susreta u mirne vode kontrolom posjeda i traženje rupa u Benkovačkim redovima.

Vjerojatno će se susresti s gustim niskim blokom Benkovčana u sustavu 1-4-2-3-1 zadnju četvorku čine KATUŠA-ČERINA-GUZIĆ- ČIRJAK. Dva centralna igrača u središnjici su MARIJANOVIĆ-ŠUŠAK dok se na mjestu centralne polušpice nalazi JURIĆ, polulijevo ŽILIĆ poludesno PERAIĆ i špica RAŠIĆ. Ostaje zagonetka u vidu što mogu Benkovčani u bici protiv kvalitetnog i favoriziranog Primorca. Jedno je sigurno da će Benkovčani pokušati odoljeti početnom naletu kvalitetnijom Primorcu i vjerojatno u brzoj tranziciji odvesti susret u neizvjesnost.

STEFAN LAZAREVSKI jedan od igrača s najdužim stažom u NK Primorcu najavio je susret.

“Očekujem dobru utakmicu, Velebit je mlada i poletna ekipa, imaju odlične pojedince i sigurno će biti tvrd orah za nas, a mi ćemo od početka nametnuti svoju napadačku igru i što prije osigurati pozitivan rezultat za nas, Arbanasi u polufinalu kupa nam moraju biti velika pouka da nema podcjenjivanja ni opuštanja, u jednoj utakmici na neutralnom terenu svako može svakog dobiti. Idemo osvojiti Kup”.

ROKO JURIĆ mladi igrač HNK Velebita kazao je sljedeće.

“Pred nama je iznimno teška i zahtjevna utakmica u svakom smislu protiv odličnog Primorca. Apsolutni su favoriti i zaslužuju naš respekt. Pripremi li smo se odlično za ovaj susret i dati ćemo svoj maksimum u ovom trenutku. Nitko sretniji od mene ukoliko to bude dovoljno za još jedan kup u vitrinama Velebita. Vjerujem da i ovaj put kup može pokazati svu posebnost, uz naš maksimalan angažman i malo sreće” .

Tekst: 1.ŽNL