Hrvački klub Zadar nastupio u Puli i Bistri

Vrijeme čitanja: 2 min

Prošli vikend bio je ponovno uspješan za hrvačice i hrvače Zadra. Jedna ekipa sudjelovala je na II Međunarodnom turniru u Puli a druga na XXV Međunarodnom turniru u Bistri.

U Pulu je putovalo pet natjecatelja: Mare Nekić do 50 kg, Cvita Sikirić i Tara Lučić do 57 kg, dok su dječaci Marino Kovačević i Luciano Matić sudjelovali u kategoriji do 49 kilograma.

U Puli su djevojčice imale više uspjeha od dječaka, Mare je u vrlo teškoj konkurenciji osvojila drugo mjesto sa dvije pobjede i jednim porazom samo protiv Hrvatske reprezentativke dok su Cvita i Tara osvojile treća mjesta.

Na natjecanju u Puli sudjelovalo je 250 natjecatelja iz: Italije, Slovačke, Češke, Slovenije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Dok se jedna ekipa borila u Puli nakon putovanja od 4,5 sati vožnje druga ekipa koju su činili dječaci: Roko Strika, Šime Urić i Josip Šumski svoje znanje su pokazali na turniru u Bistri.

Ovaj turnir okuplja daleko manje natjecatelja ali zbog duge tradicije od dvadest i pet godina na turnir dolaze standardno jake ekipe sa po nekoliko članova i to čini ovaj mali turnir posebnim.

Šime Urić u kategoriji do 62 kg sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio je 2. mjesto dok je Josip Šumski ostvario plasman za treće mjesto.

– Svi naši predstavnici odradili su i ovaj vikend vrlo dobro svoj posao a sve smo bliže i održavanju našeg turnira koji se ove godine odvija po VIII put 6. srpnja, na Poljani Ivana Pavla II (Zadarski forum). Do sada smo sa svih natjecanja u ovoj godini kući donijeli medalje vjerujemo da ćemo uspješno završiti prvi dio sezone a za jesen pripremamo iznenađenje u slobodnom stili hrvanja kada ćemo proslaviti i desetu godinu rada u klubu, kazao je trener Vladimir Menčik.