27 stu 2021
Zadar preko Grmoščice do Final Foura Kupa Hrvatske!
Kuglanje

Zadar preko Grmoščice do Final Foura Kupa Hrvatske!

Kuglači Zadra pobijedili su Grmoščicu u četvrtfinalu Kupa Hrvatske rezultatom 6:2 te su se na taj način plasirali na završni turnir četiriju najboljih ekipa ovog natjecanja.

Iako su prije utakmice veće šanse za prolaz na završnicu davali svojim protivnicima, Zadrani su u Gradskoj kuglani u Otočcu, gdje je dvoboj odigran, pokazali klasu te su bez većih problema stigli do slavlja.

Već nakon prvog para Zadar je vodio s 2:0 zahvaljujući Andriji Božičeviću i Stanku Čoti koji su prilično uvjerljivo svladali Marina Rosandića, odnosno Bornu Gašperta.

Tamo gdje su stali Božičević i Čota nastavili su Luka Ukalović i Marijo Baljak koji su također nadigrali svoje protivnike Zdravka Tonkovića i Karla Boroša za nedohvatljivih 4:0.

U posljednjem paru za Zadar su zaigrali Tibor Nemet i Marin Colić koji je upao kao taktička zamjena Čedi Aliću. Nažalost, obojica su upisali poraze od Denisa Špiljara i Damira Fučkara no bila je to pirova pobjeda igrača Grmoščice jer je već ranije Zadar potvrdio svoje mjesto među četiri najbolje ekipe koje će se boriti za naslov pobjednika Kupa Hrvatske.

Zadovoljan načinom na koji je Zadar odradio susret u Otočcu bio je predsjednik kluba i igrač, Josip Kartelo.

“Uspješno smo odradili ovaj dvoboj četvrtfinala protiv Grmoščice i uspjeli se po treći put zaredom plasirati na Završnicu PH. Izuzetno sam sretan i ponosan zbog toga i nadam se kako će ovog puta biti treća sreća i da ćemo kroz natjecanje Kupa izboriti plasman u Europu. Pohvalio bi sve svoje suigrače na sjajnom pristupu. Već na početku smo napravili veliku razliku gdje smo praktički usmjerili vodu na naš mlin. Posebno bih istaknuo našeg Andriju Božičevića koji je imao sjajan dan i bio naš najbolji pojedinac na ovom susretu sa 633 srušenih čunjeva.”

Završnica Kupa Hrvatske igra se već idućeg tjedna na stazama splitske kuglane Poljud. U subotu su se igraju polufinalni dvoboji, dok je veliko finale na rasporedu u nedjelju. Izvlačenje parova polufinala održat će se u ponedjeljak u Zagrebu.

Kako su Zaprešić i Mertojak svoj nastup u Europi već potvrdili temeljem plasmana u prvenstvu za jedino mjesto koje vodi u Europu, odnosno u natjecanje NBC pokala borit će se Zadar i pobjednik četvrtfinalnog para između Velebita i Osijeka koji igraju sutra kada su na rasporedu i dvoboji između Nove nade i Zaprešića te Mertojaka i Plitvica.

REZULTAT

KK Grmoščica – KK Zadar 2:6 (3505:3597)

Marin Rosandić – Andrija Božičević 0:4 (491:633)

Borna Gašpert – Stanko Čota 1:3 (587:605)

Zdravko Tonković – Luka Ukalović 1:3 (594:599)

Karlo Boroš – Marijo Baljak 0:4 (576:615)

Denis Špiljar – Tibor Nemet 3:1 (638:575)

Damir Fučkar – Marin Colić 3:1 (619:570)