Edi Stipić nakon kvalifikacija Erste Plave lige: “Nasmijana lica djece znak su da je natjecanje ispunilo svrhu”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Na atletskoj stazi ŠC Višnjik održano je kvalifikacijsko natjecanje Erste Atletske Plave lige u organizaciji Atletskog kluba Fortius.

Rezime nam je dao trener u AK Fortius, Edi Stipić.

„Broj djece koji je nastupio je oko 490, da nije bilo odgode i najave lošeg vremena taj broj bi sigurno bio veći za kojih dvjestotinjak djece. Pokazalo se opet da smo mi vrelo talenata i da djeca žele korisno provoditi vrijeme, žele se natjecati, igrati, biti sretni. Isto tako mi se čini da mi odrasli nemamo više puno vremena za njih ili smo to zaboravili. Bilo je lijepo vidjeti sva ta nasmijana lica i samim time natjecanje je ispunilo svrhu”.

Što očekuje najbolje s ovog natjecanja.

“Prvih dvoje iz svih disciplina u trećim, četvrtim, petim i šestim razredima odlaze u Zagreb na završnicu koja će biti u sklopu Hanžekova memorijala početkom rujna. To znači da će našu Županiju na tom natjecanju predstavljati sedamdesetak natjecatelja kojima će to biti lijepa nagrada i izlet za ovo što su ostvarili”.

Finale će se održati 3. rujna 2019. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Uz priliku za osvajanjem medalja i vrijednih nagrada, sudionici lige moći će se družiti s ambasadorima Erste Plave lige – Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Sarom Kolak, Andreom Ivančević, Stipom Žunićem i Ivanom Horvatom.

Kao što kaže slogan lige, djeca mogu Brže, više, jače!