Herkul open 2019: Mali zadarski Herkuli osvojili pet medalja na međunarodnom hrvačkom turniru

Vrijeme čitanja: < 1 min

Održan je II Međunarodni turnir u hrvanju Herkul open 2019 pod organizacijom istoimenog hrvačkog kluba.

Jedanaest hrvača i tri hrvačice branile su boje Zadra. Na natjecanju je sudjelovalo 352 natjecatelja iz 44 kluba i sedam zemalja. Natjecanje je održano u Športskoj dvorani Sutinska vrela u kojoj nas je domaćin jako lijepo ugostio, a organizacija je bila na visokom nivou.

Naš klub predstavljali su: Jure Batur, Ivano Rogić, Andrej Lovrić, Niko Ivanac, Lovre Strika, Luka Maruna, Tomislav Zorić, Karlo Mustajbegović, Luka Parađik, Luka Kevrić, Marino Kovačević, Tonka Ljubičić, Marcela Šumski i Kate Nekić. Najuspješniji bili su Luka Kevrić i Marino Kovačević koji su osvojili zlatne medalje kao i Lovre Strika, Niko Ivanac i Tomislav Zorić koji su osvojili srebrne medalje. Ostali hrvači i hrvačice unatoč vrlo dobrim borbama nisu uspjeli ostvariti plasman unutar prva tri mjesta.

Hrvački klub Zadar nastavlja sa dobrim rezultatima, pa se prisjećamo kako je Mare Nekić prošli vikend na Međunarodnom turniru u Ludbregu osvojila odlično drugo mjesto, a na samom natjecanju sudjelovalo je preko 500 natjecatelja i natjecateljica iz 70 tak klubova i 20- tak zemalja. U Ludbregu nas je predstavljalo sedam djevojčica pod vodstvom mladih trenera Josipa Cindrića i Krešimira Zurića.

Idući vikend očekuju Zadrane dva natjecanja od kojih će jedna ekipa putovati u Bistru, a druga ekipa u Pulu. Do njihovog turnira koji će biti održan 06.07. sudjelovat će na još jednom međunarodnom turniru nakon čega slijedi kratki ljetni odmor.