25 lip 2022
Alen Zdrilić trener državnih prvaka u kategoriji U-13: “Prvaci smo Hrvatske i sreća je velika!”
Košarka

Alen Zdrilić trener državnih prvaka u kategoriji U-13: “Prvaci smo Hrvatske i sreća je velika!”

Nakon što su prošle godine u Zagrebu postali viceprvaci Hrvatske u konkurenciji dječaka do 13 godina starosti, igrači Škole košarke Zadar ove su godine napravili korak više te su se na završnici Prvenstva Hrvatske igranoj na zadarskom Višnjiku okrunili naslovom državnih prvaka.

U reprizi lanjskog finala dječaci iz ŠK Zadar bili su bolji od vršnjaka iz Cedevite rezultatom 77:75.

“Izuzetno smo sretni zbog rezultata koji smo postigli. Mislim i da smo ga zaslužili. Utakmica protiv Cedevite bila je jako zanimljiva s obzirom na uzrast. Ali jednu stvar treba podvući. Ova kategorija se zove dječaci do 13 godina starosti pa samim time i rezultat treba gledati u tom smjeru. Da smo na koncu završili i kao drugi ili kao treći rekao bih istu stvar. Dakle, ovo je bilo jedno veliko iskustvo za naše igrače. Pokazali su dio onoga što su naučili ali su isto tako i naučili nešto novo. S ovim smo zaokružili našu natjecateljsku sezonu, prvaci smo Hrvatske i sreća je velika”, rekao je trener novopečenih prvaka Alen Zdrilić.

Finalni dvoboj odigran je pred punom dvoranom 3 na Višnjiku, a publika je zaista imala što i vidjeti. Zadrani su gotovo cijelu utakmicu hvatali vodstvo Cedevite i na kraju ga i dohvatili četiri minute prije kraja. No prava drama događala se u posljednjih 15 sekundi susreta u koji su igrači Zadra ušli s prednošću od tri koša. Cedevita je potom nevjerojatnom tricom sa preko sedam metara izjednačila rezultat, a do kraja je ostalo tek šest sekundi. Bilo je to dovoljno da MVP završnice Vito Perković zabije za pobjedu.

“Da. Ovo se događa i u seniorskoj košarci. Teško je s klincima u na minuti odmora dogovoriti sve detalje u posljednjih desetak sekundi. Ali uspjeli su moje zamisli prenijeti na teren i čestitam im na tome. Čestitam i dječacima iz Cedevite kao i njihovom treneru. Odigrali su jednu pravu utakmicu, pogodili tu nevjerojatnu tricu za izjednačenje ali sreća se na kraju ipak okrenula na našu stranu. Ali mislim da smo je pristupom, borbom i htijenjem i zaslužili.”

Pohvalio je Zdrilić i publiku koja je sjajnim navijanjem doprinjela da svi skupa, i igrači i svi gledatelji u dvorani, uživaju u utakmici.

Publika je bila sjajna. Pravo navijanje za jednu i za drugu ekipu. I to je još jedno novo iskustvo za klince jer ovo je prvi put da igraju u dvorani u kojoj je buka i u kojoj ne čuju trenera. To su glavice od 13 godina i sigurno im nije bilo lako igrati u onakvoj atmosferi. Moje mišljenje je da su se i jedni i drugi odlično snašli.”

Škola košarke Zadar je kao najbolja na F4 turniru za Hrvatsku izborila nastup i na završnici Basket4kids lige u organizaciji Sportklub Hrvatska koja se ovog vikenda igrala u Sežani. Nažalost, zbog preklapanja termina naši mladi igrači na njemu nisu nastupili.

“Nismo mogli biti na dva mjesta u isto vrijeme. Ali ovaj rezultat ostvaren na državnoj završnici ovdje u Zadru mislim da im je nekakva satisfakcija za to”, zaključio je Zdrilić.