Šime Špralja: “Vjerojatno se zbog cijele sezone poklopilo da je sreća u odlučujućim trenucima otišla na drugu stranu!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Trica Jacoba Pullena koja je košarkaše Zadra još jednu godinu ostavila bez plasmana u finale Prvenstva Hrvatske još uvijek je top tema među zadarskim zaljubljenicima u ovaj predivni sport. I sasvim je sigurno kako će još dugo i biti. Taj najnevjerojatniji scenarij koji se u subotnju večer odigrao u Krešinom domu pamtit će se i prepričavati u godinama koje slijede pogotovo nakon budućih ovakvih završnica kojih, sigurni smo, neće nedostajati.

Lijepa prilika da malo aranžiraju mršavi „pijat“ tekuće sezone sa Pullenovom je majstorijom otišla u nepovrat. Na žalost navijača ali i kapetana momčadi s Višnjika, Šime Špralje.

„Toliko smo željeli da serija ode u petu utakmicu da je dovedemo u jednu loptu. To smo i uspjeli no na kraju se ipak okrenulo na stranu Cedevite. Imali smo u tom posljednjem napadu jedan „mali“ faul. Međutim, u preuzimanju nisam uspio napraviti faul. Došlo je do prebrojavanja i njihov najbolji igrač je ostao sam. Nažalost, tako je završilo.“

A završilo je pobjedom Cedevite. No, ne bi bilo nezasluženo niti da je Zadar prošao u finale. Teško je reći da je Zadar u ovoj seriji bio bolja ekipa, ali borbom, igrom i zalaganjem, pogotovo u posljednje tri utakmice, vratili su simpatije publike na svoju stranu.

„Iznimno sam ponosan da smo nakon ovakve turbulentne sezone odigrali ovakvu seriju. Možemo žaliti za tim zadnjim šutom ali možemo biti ponosni da smo u jednoj teškoj situaciji dali svoj maksimum i Cedevitu doveli u situaciju da ih je jedna lopta odvela u finale. Zahvaljujem se svima koji su u subotu bili u dvorani. Osjećalo se zajedništvo i bio je gušt biti na terenu i dio ovoga. A ovo će još dosta dugo biti gorko ali izborili smo ovaj kraj koji smo odradili kako treba i na to možemo biti ponosni.“

Puna dvorana govorila je sama za sebe. Nagradili su Zadrani svoje ljubimce i po tko zna koji put pokazali kako ih nikada neće ostaviti na cjedilu. Bez obzira na sve. Ali pod uvjetom da na parketu ostave i zadnji atom snage baš kako ga je u ovoj seriji ostavio veteran Luka Žorić.

„Sve se u životu vraća. U onim trenucima kad nismo izgledali kao ekipa i kad smo djelovali beskarakterno mi smo teško i krvavo radili na tome. Te se stvari teško prenose na teren pogotovo u sezonama kao što je bila ova. Ali kad je to sve skupa izgledalo loše mi smo vjerovali da može bolje. Nagradilo nas je s tim da smo polufinalu seriju uspjeli dovesti u petu utakmicu ali vjerojatno zbog cijele sezone se tako poklopi pa sreća u odlučujućim trenucima ode na drugu stranu.“

Šime Špralja jedan je od onih kojima je na kraju ove sezone istekao ugovor. Svojim karakterom i ponašanjem na terenu ali i van njega zaslužio je veliko poštovanje. U prosincu će Šime napuniti 36 godina. Gdje će i hoće li karijeru nastaviti u Zadru ili negdje drugdje pitanje na koje niti on nije znao odgovor.

„Teško je sada govoriti o bilo čemu. Tek ću se zahvaliti svima na ove dvije prelijepe godine u Zadru. Nažalost, ova posljednja je bila jako teška. Ali nismo odustajali niti kad smo izgledali najgore. I u tome ključ. Siguran sam da je gledajući sa strane sezona na momente izgledalo jako loše. Ali izborili smo ostanak u ABA ligi u mučnoj seriji s MZT-om što znači da je ekipa ipak imala nešto. To smo na kraju pokazali i mislim da možemo i moramo biti ponosni na ovaj kraj“, zaključio je Špralja.

Foto: ŠC Višnjik/Nenad Opačić