Goran Jovančević nakon najuspješnije sezone u “new ageu” zadarskog vaterpola: “Još jednom smo dokazali kako nam ne treba puno da budemo dobri!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Vaterpolisti Zadra 1952 iza sebe su ostavili najbolju i najuspješniju sezonu u novijoj povijesti. U natjecanju A-2 regionalne lige osvojili osmo mjesto, što im je ujedno i najbolji plasman u sve tri godine koliko u njoj sudjeluju, a šlag na tortu stigao je u obliku igranja Prvenstva Hrvatske gdje su ponovno zaigrali nakon gotovo dva desetljeća.

„Sve ciljeve koje smo si zacrtali smo ostvarili. Došli smo na korak do toga da ravnopravno igramo s klubovima koji su i po snazi i po tradiciji puno jači od nas i to nas veseli. Mislim da smo u regionalnoj ligi mogli možda napraviti korak više ali nismo u razigravanju uspjeli prestići Valjevo.“  

Sjajan dojam kojeg su vaterpolisti Zadra ostavili kroz cijelu sezonu malo je pokvarila njihova posljednja utakmica u kojoj su u Rijeci u dvoboju za sedmo mjesto PH poraženi od Primorja s visokih 20:6. Očekivalo se više nakon 10:10 remija u Zadru.

„Tu smo utakmicu prošli kao bosi po trnju a ona je trebala začiniti sezonu i dati nam jedan osjećaj ugode. Došli smo gore pokušati odigrati utakmicu ali smo uvidjeli sve greške u pripremi koju nismo odradili na najbolji mogući način. Priznajem, nakon nje ostao je gorak okus.“

Mladi vaterpolisti poput Ivana Vrbnjaka, Marina Jovančevića i Roka Jurišića iza sebe su imali sjajnu sezonu kroz koju su pokazali da mogu biti nositelji kvalitete u seniorskom pogonu kluba. Isto tako, dodanu vrijednost ekipi ove su sezone donijela i tri zagrebačka igrača.

„U prvom redu moram istaknuti Marka Sladu koji je odradio jednu odličnu sezonu na golu. Bio je pravi pokretač i vođa i to ne samo na utakmici već i van bazena. Riječ je zaista o jednom krasnom momku. Također i Ante Lovrić kao i Luka Lipej koji su dali svoj doprinos kroz igru i odlično se uklopili u ekipu.  A spomenuti trojac naših Zadrana bio je nositelj našeg kluba i kroz omladinske selekcije i sada su se prometnuli u seniorsku ekipu. Međutim, pred njima je još puno rada da bi dokazali svoju kvalitetu u seniorskom vaterpolu.“

Iako je sezona, što se seniorskog pogona kluba tiče, tek završila, u klubu su se već okrenuli pripremi iduće koja dolazi kao novi veliki izazov.

„Prokletstvo sporta jest to da i poraz i pobjeda traju samo 24 sata i sutra je već novi dan koji nosi neku novu obavezu. Sezona je tek završila no mi smo u pripreme za novu krenuli već prije mjeseca dana kada smo počeli raditi plan i program priprema. Igrači će dobiti svojih desetak slobodnih dana koje su itekako zaslužili. Nakon toga krećemo s pripremama koje će trajati do polovice srpnja kada će opet na mali odmor do početka kolovoza kada ulazimo u završni dio priprema za sezonu koja starta početkom rujna.“

Pred vodećim ljudima u klubu slijedi jedno zanimljivo razdoblje u kojem se slaže igračka križaljka za novu sezonu. Jedna sjajna generacija završila je srednjoškolsko obrazovanje i pitanje je tko će i gdje nastaviti svoje školovanje. Stoga je u ovim trenucima jako teško predvidjeti s kakvim će kadrom VK Zadar 1952 krenuti u nove pobjede.

„Igrački kadar vezan je naravno uz financijsku konstrukciju a mi znamo da je u VK Zadar to rak rana. Sve ostvareno postigli smo s najmanjim budžetom u regionalnoj ligi kao i u Prvoj domaćoj ligi. Nadamo se da ćemo uspjeti složiti malo više nego smo imali ove sezone pa da na taj način budemo još konkurentniji ostalim ekipama. Jer nama ne treba puno. Gro ekipe su djeca iz naše škole. Dosta mlađih je već i tijekom ove sezone u seniorskom pogonu dobilo priliku koju su itekako iskoristili“, zaključio je Jovančević.