13 svi 2024
Zadar u četvrti dvoboj protiv Cedevite ulazi bez Littlea! Nazor: „Moramo biti svjesni svoje snage i pokazati moć na terenu!“
Košarka

Zadar u četvrti dvoboj protiv Cedevite ulazi bez Littlea! Nazor: „Moramo biti svjesni svoje snage i pokazati moć na terenu!“

Pred košarkašima Zadra nova je, četvrta utakmica polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige protiv Cedevite. Nakon velike pobjede na Višnjiku u subotu, Zadrani će opet potegnuti put glavnog grada. No ovog puta umjesto u Košarkaški centar Dražen Petrović produžit će prema Domu sportova gdje se igra sutrašnji dvoboj.

Najveća vijest je svakako kako niti ovog puta u sastavu neće biti Amerikanca Maria Littlea koji je, kako se i pretpostavljalo, završio svoju epizodu u Zadru.

Trener Zadra Ante Nazor konačno je otvoreno rekao kako Little sutra neće biti u sastavu.

„Neće. I nisam na ovo grubo jutro raspoložen za pričanje o nekim vegetativnim funkcijama. Zadržimo se na nekom višem intelektualnom nivou.“

Kolike šanse s Litlleom ili bez njega, nakon potopa na prvom gostovanju, momčad s Višnjika ima u sutrašnjem ogledu zaista je teško prognozirati. Zadar ove sezone izgleda jako loše i to je činjenica. I pritom se tu ne misli kako su igrači individualno loši. Štoviše. Ali previše se toga lošeg događalo posljednjih mjeseci u i oko kluba da to ne bi izravno utjecalo na momčad. I to se, kako je rekao i sam trener Ante Nazor, vidi iz aviona. Loši međuljudski odnosi, netolerancija u svlačionici samo su dio onoga što krasi zadarski sastav, a kako sezona ide svome kraju „lancun“ je sve kraći. A zna se što na kraju ispliva na površinu.

Stoga sva predviđanja oko sutrašnje utakmice treba uzeti s velikom dozom opreza jer ipak su nekontrolirane oscilacije glavno obilježje momčadi s Višnjika. Treba ostati trezven i vidjeti je li pobjeda u trećoj utakmici na Višnjiku konačno dovela u sklad Nazorov raštimani orkestar ili je to bio tek labuđi pjev.

„Ova pobjeda i timska kohezija će dati šansu da ti odnosi budu bolji, da samopoštovanje bude bolje i da njihova suradnja bude bolja. Sigurno da je nakon te pobjede ozračje puno bolje nego nakon prve utakmice iz prostog razloga što smo utakmicu dobili a ne izgubili. Ali nisam tip trenera koji gleda sve kroz pobjedu ili poraz. Trebamo biti pošteni i reći kako smo ovu zadnju utakmicu kontrolirali od početka do kraja i da smo protivniku, usprkos njegovoj kvaliteti, ostavili jako mali manevar i da nas je na kraju Bog nagradio jer smo zaslužili tu pobjedu. I svjedoci smo kako se protivnik na tom susretu prilagođavao nama a ne mi njemu i to je jedna velika stavka. Prvu utakmicu nismo kontrolirali već smo stalno stizali rezultat. Moramo biti svjesni svoje snage i biti spremni da pokažemo moć na terenu.“

Splitski stručnjak smatra kako su dvije domaće utakmice pokazale da je njegova momčad spremna za ozbiljnije stvari.

„Mi smo i u prvoj utakmici pokazali kako smo sposobni pokazati nešto ozbiljnije u ovoj seriji. Svaka nova utakmica nudi svoje zamke i mi moramo imati odgovor na sve. Moramo se doslovno potući na parketu i mislim da dodatni motiv osim onog iskonski igračkog i ne treba za ovu utakmicu. Bilo bi iluzorno baviti se ovim sportom pa u Zagreb ići na izlet. Krenuli smo od organizacije samog puta. Krećemo na dan utakmice gdje smo igračima ostavili mali manevar slobodnog vremena. Iako to nije presudno zna imati utjecaj na psiho-fizičko stanje igrača“, zaključio je Nazor.

Sutrašnja utakmica igra se s početkom u 20 sati, a za sve one koji neće potegnuti put Zagreba recimo kako će je moći gledati u izravnom prijenosu na Arenasport televiziji.