BIOGRAD KUP 2019: Papalinama Zadra treće mjesto

Vrijeme čitanja: 2 min

Na turniru “Biograd kup 2019.” nastupile su dvije selekcije Nogometnog kluba Zadar. Papaline, odnosno dječaci do 9 godina, osvojili su treće mjesto, dok su tići (U-11) došli do četvrtfinala.

Mlađa selekcija prošla je skupinu s dvjema pobjedama, protiv Novog Mesta 1:0 i ŠN Joso Bego 3:1 te porazom od Pakoštana 0:1. Nakon toga su utakmice, zbog obilne kiše, prebačene u biogradsku školsku dvoranu, gdje je Zadar u četvrtfinalu svladao Velebit boljim izvođenjem penala (1:1 u osnovnom dijelu), dok je u polufinalu s 0:1 poražen od Sv. Mihovila.

U dvoboju za treće mjesto igrači Marija Grgurovića svladali su Dinamo s 2:0 te tako zasluženo osvojili brončano odličje. Naslov pobjednika je u ovoj kategoriji osvojio Hajduk, koji je u finalu nakon penala svladao Sv. Mihovil.

Sastav Zadra: Bruno Sorić, Ante Zovak, Ivano Zovak, Stipe Vrkić, Toni Vrkić, Petar Pleslić, Josip Gladović, Mihovil Žilić, Jakov Pedišić, Mateo Odžaković, Ivano Tajmin, Garbijel Ljutić. Trener: Mario Grgurović.

Tići su, pak, pod vodstvom trenera Igora Škorputa, skupinu prošli s tri pobjede, protiv Gorice 5:0, Naftaš Ivanića 2:0 i Arbanasa 5:0. U dvoranskom četvrtfinalu, koje je u osnovnom dijelu završilo bez pogodaka, bolji je u izvođenju penala bio privlački Sabunjar, koji je tako izborio plasman u polufinale.

Sastav Zadra: Luka Miočić, Šime Tršić, Tomislav Pavić, Ivano Terkeš, Duje Vujaković, Frane Mrkić, Niko Čandić, Ante Djak, Stipan Brkić, Lovre Uglešić, Niko Predovan, Stipe Gusar. Trener: Igor Škorput.

Svi našim momcima čestitke na prikazanoj igri i zalaganju te fer i sportskom ponašanju kako na terenu tako i van njega. Čestitke i našim sportskim protivnicima, kao i organizatorima turnira, koji nisu imali lagan posao s obzirom na vremenske neprilike. Vidimo se ponovno sljedeće godine!

Tekst i foto: NK Zadar