Taekwondo klub Zadar odličan na Susedgrad Sokol Pokalu: Zlatne Oreč i Župan, srebrni Pavić, brončane Uskok i Lerga

Vrijeme čitanja: 1 min

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su u Podsusedu na međunarodnom taekwondo natjecanju Susedgrad Sokol Pokal. Organizator je TK Susedgrad Sokol, a nastupilo je oko 490 natjecatelja u svim dobnim kategorijama i među njima i šestero juniora TK Zadar. Ovaj turnir je uvijek jak pa je tako bio dobar ispit za Zadrane prije državnog prvenstva.

Svoju prvu juniorsku medalju izborio je Frane Pavić (- 63 kg). Polufinale protiv Nemanje Vasića (Dragon, Slovenija) odradio je uvjerljivo pobjedom, a u finalu protiv Matea Prišlina (Elite) ipak nije bio dovoljno jak pa se morao zadovoljiti drugim mjestom i srebrnom medaljom.

Marta Župan u teškoj kategoriji (+68 kg) je kroz tri borbe i pobjede osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Uvjerljivo je pobijedila svoje protivnice, redom, Martinu Tolo ( Savez Herceg Bosne), Iru Braus (Metalac) prekidom i u finalu Doru Premić (Maksimir) također prekidom.

U istoj kategoriji je nastupila i Megi Lerga i osvojila je treće mjesto i brončanu medalju, a u polufinalu je izgubila od Dore Premić.

Ariana Oreč ( – 68 kg) imala je finalnu borbu u kojoj je briljirala protiv Ane Lukić ( Sajnami-Vinkovci) i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Teuta Uskok je odradila odlične borbe u kategoriji – 55 kg i osvojila treće mjesto i brončanu medalju. U četvrtfinalu je pobijedila Niku Tumbri (Tigar Zagreb) a u polufinalu je odradila odličnu borbu protiv Gabriele Sladoja (Orion) u kojoj je stalno vodila ali na kraju zbog par nesmotrenosti protivnica se približila i na 25:25 Teuta je u zadnjoj sekundi napravila grešku za opomenu i izgubila priliku za rundu za zlatni bod i izgubila. Nora Milolović ( – 59 kg) je izgubila u borbi za medalju.