17 sij 2022
Juniori KK Zadar pobjedama nad Dubravom i Kvarnerom osigurali polufinale poluzavršnice PH u Sinju. Jure Ružić: “Veseli me zalaganje i motivacija mojih igrača!”
Košarka

Juniori KK Zadar pobjedama nad Dubravom i Kvarnerom osigurali polufinale poluzavršnice PH u Sinju. Jure Ružić: “Veseli me zalaganje i motivacija mojih igrača!”

Juniori Košarkaškog kluba Zadar na dobrom su putu da osiguraju nastup na završnici Prvenstva Hrvatske što je ranije već pošlo za rukom kadetima, pretkadetima i dječacima u kategoriji U-13 Košarkaškog kluba Zadar. Igrači trenera Jure Ružića poluzavršni su turnir otvorili dvjema pobjedama u skupini  A koja se igra u Sinju u dvorani Ivica Glavan. U prvoj utakmici u grupi 2 Zadrani su bili bolji od Dubrave rezultatom 97:74, da bi u drugoj sa 94:74 nadigrali i vršnjake iz riječkog Kvarnera. Na taj su način i prije posljednje utakmice u grupi osigurali prvo mjesto i prolaz u polufinale. Ružić kaže kako je zadovoljan dosadašnjim izvedbom svojih igrača.

„Zadovoljan sam s ove dvije pobjede. Problem nam je bio što dugo nismo igrali službene juniorske utakmice. Prošlo je više od mjesec i pol dana od kada smo igrali posljednji susret i očito je koliko nam one nedostaju. Dečki daju maksimum, zalaganje i motivacija su onakvi kakvi trebaju biti i na taj način trebamo pristupati svakoj sljedećoj utakmici, a onda će doći i još bolja igra.“

Danas će naši mladi košarkaši odigrati i posljednju utakmicu u svojoj grupi protiv Vinkovaca nakon koje će dvije prvoplasirane ekipe iz grupe 2 igrati protiv dvije najbolje iz grupe 1 u kojoj se nalaze Alkar, Podravac, Cibona i Šibenik.

„Bez obzira pobijedili mi u ovoj utakmici ili ne, mi smo osigurali prvo mjesto i sutrašnju utakmicu koja će odlučivati o putniku na Završnicu. Vinkovci su izgubili prve dvije utakmice i od Dubrave i od Kvarnera ali ti dečki igraju s velikom željom i vidi se da su želji igranja. Trebamo maksimalno ozbiljno ući u susret i vjerujem u dobru našu izvedbu danas.“

Sutra su na rasporedu utakmice polufinala kao i samo finale, a plasman na Završni turnir Prvenstva Hrvatske koji se igra u Zadru od 23. do 26. ovog mjeseca izborit će finalisti skupina A i B koja se paralelno sa skupinom u Sinju igra u Zagrebu u dvorani Trnsko. Skupina B također je podijeljena u dvije grupe pa tako u grupi 3 igraju Split,, Bosco, Rudeš i Koprivnica, dok se u grupi 4 nalaze Cedevita, Dubrovnik, Rekord Tim i FSV.