Jesu li Littleu odbrojani dani u Zadru?

Vrijeme čitanja: 2 min

“Mogli ste vidjeti da stalno za vrijeme utakmice odlazi na školjku, no možda je bolje tako nego da se izasere na terenu”, rekao je nakon subotnje, treće utakmice doigravanja HT Premijer lige trener KK Zadar Ante Nazor u odgovoru na pitanje novinara zašto Mario Little nije bio u sastavu u utakmici u kojoj je Zadar bez podrške Tornada, koji je odlučio bojkotirati igrače, stručni stožer i Upravu kluba napustivši dvoranu u drugoj četvrtini uz glasne povike Uprava odlazi, pobijedio Cedevitu i smanjio na 2:1 u seriji na tri pobjede.

Nazor je tako na jedan vrlo slikovit način zapravo rekao kako je Little ustvari bivši, prekrižen od strane njega kao trenera ali, pretpostavljamo, i od strane vodećih ljudi kluba. Jer da mu Uprava ne “drži skale”teško da bi se splitski stručnjak baš u ovom trenutku usudio povući jedan tako drastičan potez na koji se nije odlučio ranije. Već je tolerirao, kako je sam izjavio.

Što je presudilo da Nazor Littlea izostavi iz sastava teško je reći. No, već na utakmici u Zagrebu dalo se naslutiti kako bi se ovako nešto i moglo dogoditi. Podsjetimo, Little je bio sam na trici, Vuković mu nije želio, ili nije htio dodati, svejedno, Little je svoje nezadovoljstvo iskazao u idućoj obrani kada nije želio ispratiti Krušlina koji mu je zbio tricu i Nazor je prelomio. Izvadio ga je na klupu i više ga nije vraćao. Rekao je tada kako je utakmica otišla u krivom smjeru i da nije bilo potrebe vraćati ga igru. Ali gotovo sigurno je već tada Amerikanac za njega bio bivši.

Nije to bila jednostavna odluka za Nazora. Bez najboljeg šutera ući u utakmicu u kojoj ako izgubi više nema popravnog. No, odlučio se kockati. I dobio je. Ne samo utakmicu, dobio je nešto još i više od toga. Dobio je ono što je tražio i na čemu je inzistirao od svog dolaska još tamo krajem listopada prošle godine. Dobio je ekipu koja se možda i prvi put ove sezone na parketu činila kao homogena masa. I to je dobro.

No ono što nikako nije dobro jest da se na takav način govori o igraču koji je puno puta kroz sezonu povukao u trenucima dok su se ostali skrivali po parketu i loptu bacali od sebe kao da je vruća. To si trener koji tek “taba” put na nos trenerskog Olimpa ne bi smio dopustiti. Nesumnjivo je kako će Nazor tamo jednog dana i stići. Ima prilične predispozicije za to. A kada shvati da će ga tamo dovesti upravo igrači, stići će još brže.