INTERCITY I 3. REGATA VKMF: Mlađi juniori i kadeti VK Jadran uspješni u Zagrebu

Vrijeme čitanja: 2 min

Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na regati kontinentalnog kupa Miljenka Finderlea i Intercity regati. Skupina mlađih juniora i kadeta nastupila je na provjeri u Zagrebu te su osvojili četiri medalje.

Kod mlađih juniora drugo mjesto u četvercu bez kormilara zauzeli su Bernard Murtić, Ivan Mustać, Petar Miloš i Jakov Grković. U dvojcu na pariće mlađih juniorki treće mjesto osvojile su Margita Andrić i Laura Antičević. U istoj disciplini sedmo mjesto zauzele su Sara Žuvanić i Ivana Sladić. Četverac na pariće u sastavu Frane Bencun, Lovre Lapčić, Luka Ivković i Adrijan Lazanja osvojio je četvrto mjesto.

U kadetskoj kategoriji izvrsne druge u dvojcu na pariće bile su Lucija Kasap i Mara Bencun dok su u istoj disciplini, u muškoj konkurenciji, treće mjesto osvojili Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović.

U disciplini samca mlađih juniora finale je izborio uvjerljivom pobjedom u svojoj skupini Luka Pera, ali je nastup u finalu morao biti otkazan zbog zdravstvenih problema.

S veslačima su bili u Zagrebu i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

Veslače Jadrana očekuje gust raspored u sljedeća dva mjeseca, a vrhunac se očekuje nastupom na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu za juniore i kadete početkom srpnja.