Bravo za sve sudionike humanitarne utrke Wings for Life World Run

Vrijeme čitanja: < 1 min

Već šestu godinu za redom prvi svibanjski vikend u Zadru bio je rezerviran za Humanitarnu utrku Wings for Life World Run. I jučer se na startu na Poluotoku bilo devet tisuća trkača koji su trčali za one koji to ne mogu. Sudjelovali su pripadnici čak 186 nacionalnosti na 323 lokacije u 72 zemlje, a ukupno je prijeđeno 1 203 276 kilometara!

Ovogodišnji globalni pobjednik, Ivan Motorin dolazi iz Rusije, a trčao je u Turskoj te od presretačkog vozila bježao puna 64 kilometra, izvijestili su organizatori .  Globalna pobjednica u ženskoj kategoriji Nina Zarina pretrčala je u švicarskom Zugu 53,52 kilometra.

Robert Radojković, bio je najbolji u konkurenciji trkača u zadarskoj utrci. Istrčao je 56,1 kilometar. Ines Jozić slavila je u ženskoj konkurenciji s pretrčanih gotovo 50 kilometara.

Sav iznos koji se prikupi od startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja kojima se nastoji pronaći lijek za ozljede leđne moždine.