18 tra 2024
D. Karlović: “Muzej zadarske košarke bit će smješten u novoj zgradi”
Ostali sportovi

D. Karlović: “Muzej zadarske košarke bit će smješten u novoj zgradi”

Novi izgled i namjenu uskoro će dobiti nekadašnja vojna menza koja se nalazi u prostoru Športskog centra Višnjik.

Što će se sve nalaziti u novoj zgradi rekao nam je direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.

„Riješili smo svu dokumentaciju i legalizirali taj objekt. Budući da nam je stvarno potreban jedan multifunkcionalni objekt taj prostor je idealan. Nužna nam je jedna recepcija Višnjika te objekt koji će zadovoljiti s jedne strane ugostiteljstvo i sportske udruge i institucije koje će se tu smjestiti”.

Nešto Karlovića posebno veseli a bit će smješteno u novoj zgradi.

„To je Muzej zadarske košarke koji je dugo u pripremi a do sada mu nismo našli adekvatan prostor. Naš Krešo Butić skupio je dosta vrijednih eksponata i sada će napokon to biti smješteno u jednom reprezentativnom prostoru kako i zaslužuje”.

Zna li se kolika će biti vrijednost ulaganja.

“Neka okvirna procjena ulaganja je oko 7 milijuna kuna, prvo ide kroz petnaestak danas javni natječaj pa ćemo vidjeti čija će ponuda biti najbolja. Zatim se ide u rješavanje projektne dokumentacije i gradnju. Sigurno da je sve to vrlo zahtjevno ali nam je potrebno i uvjeren sam da će cijeli ŠC Višnjik dignuti na jednu puno veću razinu”.

Cijeli prostor koji je obuhvaćen ovom višenamjenskom zgradom na prostoru je od 500 metara četvornih a s jedne strane povezan je s Dječjim igralištem a s druge dvoranom Krešimira Ćosića.