A. Nazor: “Dečki su pokazali karakter i spasili smo sezonu”

Vrijeme čitanja: 2 min

Pobijedio je Zadar u majstorici košarkaše MZT-a i tako sačuvao status regionalnog ABA ligaša i za sljedećeu sezonu. Međutim, gorak okus cijele sezone ostaje, jer ovo nije ono što zadovoljava ljubitelje košarke u Zadru. Dosta je borbi za ostankom u ligi, ovaj klub zaslužuje puno više.

Evo što je po završetku susreta rekao trener Zadra, Ante Nazor.

“Trebalo se izvući iz ponora u kojem smo bili. Dečki su pokazali karakter i tako smo spasili sezonu. Ne bih rekao da ona sada završava nego za mene tek počinje. Nadam se da ćemo u nastavku igrati sve bolje. Čestitam svome stožeru na odličnoj pripremi utakmice, kondicijskoj i taktičkoj. Čestitam i liječničkoj službi jer smo napokon bili kompletni. Također i navijačima jer su bili uz nas kad nam je bilo najteže. Sve je stalo u jednu utakmicu, psihoza je bila velika, no bili smo spremni na sve. Stoga se još jednom zahvaljujem svima.”

Bašić i Krajina ogled su pratili s klupe.

Ritam utakmice je bio takav, bio sam na rubu da ih uvedem u igru i nekoga odmorim. Bila je to moja odluka, ali to ništa ne znači, oni su dio tima.”

Stigao je Nazor na pressicu u majci „The old crew – Tornado Zadar“

“Majica mi je darovana u najtežim trenucima i crnjacima. Ovi su ljudi vjerovali u mene i moj tim, posebno nakon prvog poraza od MZT-a i to je nešto što se ne može opisati. Puno su mi puta rekli da sam dio njih i zaista mogu reći da je ovaj klub u mome srcu ravan Hajduku.”

Je li cilj ostvaren.

„Došao sam na pola, tražio sam se ja, tražili smo put kako disciplinirati momčad. Ovo je treća godina da preuzimam razdrmanu momčad, tijekom cijele sezone to su uvjeti visinskih priprema. Najbitniji je karakter i da smo se digli kad je bilo najpotrebnije“.