ŽNK Donat nije mogao preko švedskog Velebita! Remi na kraju najpravedniji ishod!

Vrijeme čitanja: 2 min

ŽNK Donat danas je u međunarodnoj prijateljskoj utakmici na igralištu NK Arbanasi na Stanovima ugostio ekipu švedskog Velebita iz Geteborga. Utakmica je na kraju završila bez pobjednika 1:1, no po broju stvorenih i neiskorištenih prilika s jedne i druge strane taj je rezultat na kraju mogao biti i puno bogatiji.

U susretu s puno tempa gošće su prve stigle do prednosti, a s rezultatom 0:1 se i otišlo na predah. U drugom dijelu Donatovke su bile bolje, došle do izjednačenja, no za drugi gol i pobjedu nedostajalo je mrvicu koncentracije u završnicama napada.


Jure Perković

“Dugo nismo igrali kod kuće. Teško nam je neku ekipu privući u Zadar pa sve utakmice igramo u gostima. Danas smo konačno uspjeli zaigrati pred našom publikom i to na traženje NK Velebita iz Švedske koji jenovdje došao na pripreme i tražio da odigramo jednu prijateljsku utakmicu. Naravno da smo mi to prihvatili i odigrali”, kaže nam trener seniorki ŽNK Donat, Jure Perković koji je istaknuo kako je zadovoljan onim što su njegove igračice prikazale na terenu.

“Pa s obzirom da smo igrali bez četiri standardne prvotimke koje smo posudili u ŽNK Viktorija da ne budu bez službenih natjecateljskih utakmica cijelu sezonu mogu biti itekako zadovoljan. Moje igračice danas su dobro stajale na terenu. Jedino s čim nisam u potpunosti zadovoljan je rezultat, ali on u prijateljskim utakmicama i nije od presudne važnosti.”

Zbog komplicirane situacije koja se stvorila kada je ŽNK Dalmacija u pet do podne istupila iz 2. HNLŽ sama liga u konačnici nije niti pokrenuta. ŽNK Donat tako je u izostanku natjecateljskih utakmica odigrao još jednu u nizu onih koje spadaju u domenu prijateljskih. Zanimljivo, bila je ovo prva od početka sezone koju su odigrali na svom travnjaku.

Bit ćemo malo zločesti pa reći; da nije žalosno bilo bi smiješno.