12 svi 2021
ŽNK Donat nije mogao preko švedskog Velebita! Remi na kraju najpravedniji ishod!
Nogomet

ŽNK Donat nije mogao preko švedskog Velebita! Remi na kraju najpravedniji ishod!

ŽNK Donat danas je u međunarodnoj prijateljskoj utakmici na igralištu NK Arbanasi na Stanovima ugostio ekipu švedskog Velebita iz Geteborga. Utakmica je na kraju završila bez pobjednika 1:1, no po broju stvorenih i neiskorištenih prilika s jedne i druge strane taj je rezultat na kraju mogao biti i puno bogatiji.

U susretu s puno tempa gošće su prve stigle do prednosti, a s rezultatom 0:1 se i otišlo na predah. U drugom dijelu Donatovke su bile bolje, došle do izjednačenja, no za drugi gol i pobjedu nedostajalo je mrvicu koncentracije u završnicama napada.


Jure Perković

“Dugo nismo igrali kod kuće. Teško nam je neku ekipu privući u Zadar pa sve utakmice igramo u gostima. Danas smo konačno uspjeli zaigrati pred našom publikom i to na traženje NK Velebita iz Švedske koji jenovdje došao na pripreme i tražio da odigramo jednu prijateljsku utakmicu. Naravno da smo mi to prihvatili i odigrali”, kaže nam trener seniorki ŽNK Donat, Jure Perković koji je istaknuo kako je zadovoljan onim što su njegove igračice prikazale na terenu.

“Pa s obzirom da smo igrali bez četiri standardne prvotimke koje smo posudili u ŽNK Viktorija da ne budu bez službenih natjecateljskih utakmica cijelu sezonu mogu biti itekako zadovoljan. Moje igračice danas su dobro stajale na terenu. Jedino s čim nisam u potpunosti zadovoljan je rezultat, ali on u prijateljskim utakmicama i nije od presudne važnosti.”

Zbog komplicirane situacije koja se stvorila kada je ŽNK Dalmacija u pet do podne istupila iz 2. HNLŽ sama liga u konačnici nije niti pokrenuta. ŽNK Donat tako je u izostanku natjecateljskih utakmica odigrao još jednu u nizu onih koje spadaju u domenu prijateljskih. Zanimljivo, bila je ovo prva od početka sezone koju su odigrali na svom travnjaku.

Bit ćemo malo zločesti pa reći; da nije žalosno bilo bi smiješno.