Izbornik U-15 vaterpolo reprezentacije Hrvatske Denis Šupe: “Oduševio me je veliki broj djece na IV. Zadar Openu. Svaka čast VK Zadar 1952!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Četvrto izdanje vaterpolo turnira Zadar Open za mlađe nade definitivno je ponudilo puno više od same igre i svega onoga što jedno ovakvo natjecanje nosi sa sobom. Podatak kako je u zadarskom bazenu kroz tri dana trajanja turnira zaigralo više od stotinu djece iz tek osam klubova sudionika zaista je nešto na što svi koji se u bilo kojem kraju Lijepe naše bave ovim prekrasnim sportom mogu biti ponosni.

Hrvatska je zemlja svjetskih vaterpolo prvaka, a turnir u Zadru i sva ta mladost koja je na njemu nastupila garancija su i zalog da ovaj trofejni hrvatski sport uistinu ima svijetlu budućnost.

U to se u Zadru uvjerio i izbornik U-15 vaterpolo reprezentacije Hrvatske Denis Šupe, koji kao trener mlađih selekcija radi u VK Solaris iz Šibenika.

“Prije svega sve čestitke organizatoru VK Zadar 1952 što su i četvrtu godinu zaredom uspjeli organizirati turnir za ovaj uzrast u kojem se stvarno ima što za vidjeti. Ovo su za njih na jedna način prve prave ozbiljne utakmice“, kaže Šupe koji nije mogao slriti oduševljenje činjenicom kako je na turniru nastupio veliki broj djece iz tek osam klubova koliko ih je nastupilo.

„Pa to je uistinu fascinantan podatak. Pogotovo u ovo današnje vrijeme kada se u Hrvatskoj rađa sve manje i manje djece. Osim toga i naš sport je prilično težak i fizički i psihički i sigurno da nas treba veseliti kada vidimo da u samo osam klubova koliko ih se skupilo ovdje u Zadru u bazenu vidimo preko 100 djece.“

Pohvalio je izbornik i rad u VK Zadar koji je u samo nekoliko godina, po njegovom mišljenju, ušao među prva tri kluba u Hrvatskoj kada su u pitanju mlađe kategorije.

„Svakako bih tu istaknuo i pohvalio rad mog pomoćnika u reprezentaciji Ive Radetića ali trenera prve momčadi Gorana Jovančevića kao i svih ostalih u klubu. Jer, budimo iskreni, Zadar i nema baš nekakvu bogatu tradiciju u ovom sportu. No, zadnjih nekoliko godina vaterpolo je u Zadru širom odškrinuo vrata. Smatram da Zadar može biti jedan ogledni primjer ostalim klubovima kako se sa manje financija i sa jednim predanim i  kvalitetnim radom i entuzijazmom mogu napraviti velike stvari. Uostalom, Zadar u svim mladim reprezentativnim kategorijama participira sa nekoliko svojih igrača što je sjajno.“

Šupe i Radetić ponovno će se sastati u lipnju kada kreću pripreme U-15 reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu koje se u srpnju igra u Bugarskoj. Otkrio je izbornik kako će u sastavu biti i nekoliko Zadrana.

„Na širem spisku su tri igrača. To su Vito Cicero, Luka Martinović i Bartol Marinović. Zasada ću reći kako je među petnaest siguran tek Vito Cicero koji je nama praktički jedan od udarnih igrača. Za ostale se nadam kako će izboriti svoje mjesto u ekipi. Što se tiče plana priprema, one započinju 16. lipnja okupljanjem u Varaždinu. I nakon mjesec dana priprema odlazimo na Europsko prvenstvo. Tamo idemo po medalju, to ne skrivamo jer mi smo Hrvatska“, zaključio je Šupe.