Nazor nakon slavlja nad Šibenikom: „Bili smo malo „lešani“ nakon puta iz Skoplja ali pobjeda nije dolazila u pitanje!

Vrijeme čitanja: 2 min

I bez pomoći junaka iz Skoplja Vladimira Dašića te Luke Žorića, košarkaši Zadra jučer su bez većih problema u četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske pred tisuću ljudi u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku pobijedili Šibenik rezultatom 82:73. Evo što je nakon susreta izjavio trener Zadra, Ante Nazor.

„Utakmica je imala neke svoje zamke. Ja sam očekivao još jednu veću čvrstinu posebno u fazi obrane i u onom trkačkom dijelu. Ali, vidjeli ste, bili smo malo „lešani“ nakon puta iz Skoplja. Ono što mene zadovoljava, mada ovo mora biti puno bolje, jest to što smo odmorili neke igrače koji su malo načeti. Dali smo priliku ostalim igračima koji manje participiraju da dobiju još veće samopouzdanje što će nam biti od velike važnosti za naredan ciklus jer igra se svaka dva dana i jako je teško pratiti ovaj ritam. Zaista mi je sada svaki igrač jednako vrijedan. To je možda i najbolja strana ove pobjede. Čestitam svojim momcima ali i protivniku na jednoj dobroj utakmici. Nadam se da će i na Baldekinu u uzvratu biti dobra partija i da će gledatelji imati što vidjeti.“

Nazor je objasnio i zašto je Vladimir Dašić bio na tribini sa zavojem oko gležnja te zašto Luka Žorić nije ušao niti na minutu.

„Dašić je imao distorziju zgloba ali ne tako jaku. On je možda i mogao zaigrati na ovoj utakmici ali to bi bila prevelika kocka. Isto tako i Žorić je imao blago istegnuće mišića tako da bi to bilo kockanje s moje strane da sam ga stavio u igru. Možda je utakmica u nekim dijelovima izgledala kao da će doći u fazu kocke ali sigurno nije. Imali smo kontrolu.“

Kristijan Krajina nakon dužeg je vremena ponovno zablistao u punom sjaju. On i Domagoj Vuković jučer su bili najefikasniji strijelci Zadra te su uz Lovru Bašića bili najzaslužniji što utakmica nije otišla u nemirne vode.

„Dobro smo postavili igru. Dijelili smo loptu otpočetka, nadskakali smo ih, zatvorili skok u obrani, dobro se snašli u napadu i nastavili pobjednički niz. Imao sam veliku pomoć od svojih siugrača koji su me hranili ispod koša s loptama a ja sam trebao samo pospremiti loptu u koš. Nadam se da je ovo sada jedna nagoviještaj naših boljih igara. Imamo tri pobjede u nizu i samo tako dalje. Idemo završiti seriju u uzvratu u Šibeniku pa se onda spremiti za MZT kojeg dočekujemo u utorak“, zaključio je Krajina.