Nakon Mladosti na Višnjik stiže još jedan bivši europski prvak, POŠK! Iz VK Zadar 1952 poručili: “Motiva ne nedostaje!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon što su prije nešto više od mjesec dana na zatvorenom plivalištu Višnjik ugostili sedmerostrukog europskog prvaka zagrebačku Mladost, igrači VK Zadar 1952 ponovno će imati priliku pred svojom publikom zaigrati protiv još jednog bivšeg prvaka Starog kontinenta. Naime, u razigravanju za poredak od 5. – 8. mjesta u Prvenstvu Hrvatske Zadar će sutra snage odmjeriti protiv splitskog POŠK-a.

“Ekipa je to koja je dugi niz godina prisutna u A-1 regionalnoj ligi koja i iza sebe ima dugu tradiciju. Ekipa je to koja iznjedrila i neka najveća imena hrvatskog vaterpola među kojima i Milivoja Bebića koji je i službeno tri godine zaredom proglašavan najboljim vaterpolistom svijeta. No, na stranu to mislim da mi u ovoj utakmici imamo što za reći. Pristup mora biti prvi. Moramo dati sve od sebe. Ali osim sa srcem moramo biti i s glavom u utakmici. Mislim da su moji dečki želji da utakmica krene i da pokažu sve ono što znaju. Isto tako moramo voditi računa i da igramo protiv jedne iskusne ekipe kojoj ovakvi dvoboji nisu novina. Nadam se i jednoj sjajnoj posjeti i da će svi naši prijatelji i članovi kluba biti uz nas jer ovo je za nas jedna velika fešta vaterpola“, kaže trener u VK Zadar 1952, Ivo Radetić.

Posljednju službenu utakmicu, onu u Zagrebu protiv Mladosti, Zadrani su odigrali prije nešto više od mjesec dana. Kapetan Zadrana, vratar Marko Slade, kaže kako je otada sve podređeno utakmicama u razigravanju koje su pred njima.

„Ispred nas su dvije utakmice s POŠK-om nakon kojih još dvije u razigravanju. Dakle, još mjesec dana odličnog vaterpola i utakmica. POŠK je klub sa ogromnom tradicijom no isto tako je i klub koji je iz raznoraznih razloga u silaznoj putanji. No, u sastavu imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača koji diktiraju igru i tempo te znaju kontrolirati utakmicu. Iz tih razloga ulogu favorita prepuštam njima, a mi ćemo vrebati svoju priliku. Nadam se kako ćemo iskoristiti sve što nam se otvori. Mladi smo i puni želje. Spremali smo se za ovo posljednjih mjesec dana i idemo to sada pokazati u bazenu.“

Jedan od onih koji u VK Zadar 1952 predvode mladu gardu jest i Mate Čačić koji otkriva gdje bi se protiv POŠK-a mogla ostvariti eventualna prednost.

„Oni jesu iskusniji ali isto tako u svojim redovima imaju i dosta juniora koje relativno poznajemo. Upravo ćemo tu vrebati našu priliku, na tim mlađim igračima. Igramo kod kuće i tu ćemo svakako tražiti pobjedu. Imamo dobru sezonu iza sebe i tako želimo nastaviti i u domaćem prvenstvu. Pokušat ćemo osvojiti to peto mjesto i pokazati se u što boljem svijetlu. S obzirom na konkurenciju i kakvi sve klubovi igraju u hrvatskom prvenstvu smatram da bi peto mjesto bilo veliki uspjeh“, zaključio je Čačić.

Zadar i POŠK odigrat će dvije međusobne utakmice. Pobjednik, koji će se odrediti na temelju boljeg rezultata, ulazi u razigravanje za petom mjesto dok će poraženi u borbu za sedmu poziciju. Sutrašnja utakmica na zatvorenom plivalištu Višnjik počinje u 19 sati. Ulaz je slobodan.