Zagreb pobjedom nad Zadrom osvojio prvo mjesto na IV. Zadar Openu za mlađe nade u vaterpolu!

Vrijeme čitanja: 2 min

Mlađe nade Vaterpolo kluba Zadar 1952 osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju na četvrtom izdanju Zadar Opena koji se za djecu 2008. godište i mlađe igrao protekla tri dana na zatvorenom plivalištu Višnjik. Pobjednik turnira je ekipa VK Zagreb koja je u finalu bila bolja od domaćina rezultatom 8:3.

Tako je samo tri tjedna od osvajanja naslova državnih prvaka u kategoriji nada na adresu zadarskog kluba stiglo još jedno lijepo priznanje za stručan i kontinuirani rad u omaldinskim selekcijama.

U konkurenciji osam momčadi Zadrani su s dvije pobjede nad Okrukom i Solarisom te remijem protiv Primorja osvojili prvo mjesto u skupini A. Nažalost, u finalu nisu mogli protiv ekipe Zagreba koja je bila bolja i zasluženo osvojila prvo mjesto u skupini B.

“Najprije bih pohvalio organizaciju samog turnira koja je bila na visokom nivou. Nije bilo lako skupiti ovoliki broj ekipa jer se i u drugim gradovima u ovo vrijeme igraju razni turniri. Što se turnira i našeg rezultata tiče, mi smo uvijek zadovoljni kada smo pri vrhu iako, ruku na srce, kada se dođe u finale onda se potajno nadaš i zlatnoj medalji. No, što je tu je. I da nismo ušli u finale bili bi zadovoljni da se nešto događa u našem klubu. Imali smo svoje šanse u ovom finalu ali promašivali smo zicere što je Zagreb znao iskoristiti i u konačnici doći do pobjede. Volio bi naglasiti kako mi u prvoj sedmorci imamo čak četiri igrača koji su dvije godine mlađi od uzrasta za koji je namijenjeno ovo natjecanje što nas puni optimizmom jer njihovo vrijeme tek dolazi. Čestitke Zagrebu, zasluženo su osvojili prvo mjesto”, izjavio je nakon utakmice trener mlađih nada u VK Zadar 1952 Dražen Adžić.

Dražen Adžić

KONAČNI POREDAK:

  1. VK Zagreb
  2. VK Zadar 1952
  3. VK Primorje
  4. VK Vukovar
  5. VK Solaris
  6. VK Mornar
  7. VK Okruk
  8. VK Medveščak