Mlađi kadeti OK Zadar osvojili srebro, mlađe kadetkinje 13. na PH u Rovinju!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Mlađi kadeti Odbojkaškog kluba Zadar osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju na danas završenom Prvenstvu Hrvatske u Rovinju. Mladi Zadrani u finalu su s 2:1 u setovima poraženi od OK Mursa Osijek koji se na taj način okrunio naslovom državnog prvaka.

Zanimljivo, Zadar je u borbi za zlato izgubio od suparnika kojeg je u skupini pobijedio s 2:0 u setovima, a kakav je sjajan turnir iza njih dovoljno govori podatak kako su do finalnog dvoboja pobijedili u svih pet utakmica u skupini, i to bez izgubljenog seta, da bi u polufinalu s 2:1 nadigrali OK Mladost Ribola Kaštela.

“Ovo je za nas srebro zlatnog sjaja. Ne mogu dečkima ništa zamjeriti, borili su se kao zvijeri. Cijeli turnir odradili smo na visokom nivou osim, nažalost, tog zadnjeg seta”, izjavio je kratko nakon utakmice trener mlađih kadeta OK Zadar Antonio Surać.


Antonio Surać

Što se, pak, mlađih kadetkinja OK Zadar tiče, one su prvenstvo okončale na 13. mjestu nakon što su u razigravanju s 2:0 u setovima bile bolje od vršnjakinja iz ŽOK Vallis Aurea. Naslov državnih prvakinja pripao je ekipi HAOK Mladost iz Zagreba koja je u finalu nadigrala OK Split s 2:1 u setovima.