Četvrtfinale 1. Sonik ŽMNL i kvalifikacije za 2. ŽMNL

Vrijeme čitanja: 2 min

Pred nama je najuzbudljiviji dio sezone, pohod na play off ali i pakao kvalifikacija.

Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu ovaj vikend, a sastat će se Puntamika i Kontrol biro te Vrsi i Idassa Nadin.

Puntamika po najavama ne dolazi statirati nego napadaju svim silama polufinale. Zalog tome su odlične partije koje pružaju, a tandem Nović-Bilaver izaziva lagani strah i respekt. No kad se pogleda Kontrol biro i njihov niz skalpova i pobjeda svaka prognoza pada u vodu. Ubitačni presing s kojim lome protivnika često ostaje bez rješenja i ako Joki Vukoša nade odgovor za taj rebus, lakše će do trijumfa.

Idassa je putem do play offa našla formu i dosta ozbiljno čekaju vikend. Mala legija stranaca ima širinu, ima kvalitetu i ako ih bude predvodio maestro Šamija mogu daleko.

Vrsi na benkovački pogon su prvi dio harali ligom, držali su čak i lidersku poziciju. Ipak nastavak je donio toplo-hladno partije, no play off nikad nije bio upitan. Stoga ćemo svjedočiti dvjema odličnim predstavama u subotu, a vjerojatno i u nedjelju.

Kvalifikacije za 2. ŽMNL

Kvalifikacije kreću i za drugu ligu u kojoj imamo otočni derbi između Male Rave i Balija. U ovoj utakmici dosta ovisi o sastavima koji će istrčati ali i formi. Rava je spoj dosta iskusnih i brzih igrača dok je mladost i efikasnost glavni adut Balija, pa živi bili i vidjeli.

Raštane imaju priliku spasiti sezonu dok se Poljica brig žele vratiti tamo gdje su bili i lani. Iskusna momčad Crnog Jacka će napasti Raštansku mladost i ovaj dvoboj definitivno zaslužuje pozornost.

Raspored:

Četvrtfinale 1. lige i kvalifikacija za 2. ligu 27.i 28.04.2019.

Subota 27.04.2019

MNK Poljica brig – MNK Raštane Kanela 19:00 sati

MNK Mala Rava – MNK Bali 20:00 sati

MNK Puntamika – MNK Kontrol biro 21 sat

MNK Vrsi – MNK Idassa Nadin 22 sati

Nedjelja 28.04. 2018

MNK Bali – MNK Mala Rava 19:00 sati

MNK Raštane Kanela – MNK Poljica brig 20 sati

MNK Idassa Nadin – MNK Vrsi 21 sat

MNK Kontrol biro – MNK Puntamika 22 sata

Tekst: K. Zrilić

Foto: Futsal Zadar