OK Zadar nastupa na završnici PH za mlađe kadetkinje i kadete u Rovinju!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Odbojkaški klub Zadar od utorka do četvrtka sa kategorijama mlađih kadetkinja i kadeta nastupa na završnici PH u Rovinju.

Cure su plasman na završni turnir izborile petim mjestom na Prvenstvu Dalmacije igranom krajem ožujka, a sada će u konkurenciji 24 ekipe pokušati ostvariti što bolji plasman.

Zadranke se nalaze u skupini A koji dijele sa OK Belišće i OK Pula.

“Kod cura je konkurencija dosta jaka s obzirom da smo bili peti u Dalmaciji i da nismo nositelji nego igramo protiv nositelja prve dvije utakmice na prvenstvu. Te utakmice usmjerit će naš daljnji tijek na ovom turniru. Ja bih osobno bio zadovoljan da uđemo među osam što znači da moramo biti prvi u našoj skupini”, kaže trener mlađih kadetkinja OK Zadar Marin Masnić.

S druge strane, mlađi kadeti na završnicu putuju s puno većim očekivanjima nakon što su krajem prošlog mjeseca u Šibeniku uzeli naslov prvaka Dalmacije.

Na rovinjskom turniru nastupa 11 momčadi a Zadrani se nalaze u skupini A gdje su uz njih još i OK Rovinj, OK Kitro Varaždin, HAOK Maldost, MOK Mursa Osijek i MOK Rijeka. Trener Antonio Surać.

“Bili smo uvjerljivo prvaci Dalmacije ali ćemo vidjeti kako ćemo reagirati na završnici. Sve ovo prije ostavljamo sada iza sebe. Treba biti pravi na terenu i dati sve od sebe a onda kako bude. Skupina je dosta zahtjevna ali se nadam i vjerujem da možemo dobro reagirati i odigrati jedan dobar turnir.”

Utakmice u skupinama igraju se u utorak i srijedu, dok se u četvrtak razigrava za plasman.