25 srp 2021
Vana Mrduljaš, odbojkašica zadarskog Sveučilišta: “Želimo izboriti završnicu u Rovinju”
Odbojka

Vana Mrduljaš, odbojkašica zadarskog Sveučilišta: “Želimo izboriti završnicu u Rovinju”

Ovom prilikom ćemo predstaviti odbojkašicu Vanu Mrduljaš, studenticu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru koja nastupa za žensku odbojkašku ekipu Sveučilišta u Zadru.

Koliko dugo se bavite odbojkom i zašto baš odbojka?

– Odbojkom se bavim evo već devetu godinu. Kao mala sam trenirala dosta sportova, ali sam shvatila da individualni sport nije za mene i tako sam na nagovor djeda otišla na odbojku i od tada je dio mog života.

Gdje ste igrali prije dolaska u Zadar i koju poziciju igrate?

Prije nego sta sam došla u Zadar igrala sam za svoj matični klub Brda iz Splita. Zahvalna sam upravi i trenerima koji su vidjeli potencijal u meni i izgradili me u igračicu i osobu kakva sam danas. Svaki trener me vidio na drugoj poziciji tako da sam ih prošla sve, ali najbolje se snalazim na poziciji primača-pucača što igram i sada.

Kako ste se odlučili iz Splita doći studirati i igrati u Zadar?

Odlučila sam doći u Zadar jer sam htjela promijeniti sredinu, vidjeti kako je to živjeti sam i sam sebi organizirati život. Isto tako odbojka me privukla u Zadar. Mnogo puta sam s Brdima igrala protiv Zadra tako da sam znala cure i trenera. Kad sam došla u Odbojkaški klub Zadar cure su me primile kao da me znaju već godinama i kao da sam jedna od njih, a trener me pazi kao da sam mu kćer.

Igrali ste i za mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske?

Jesam, imala sam tu čast da prođem sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske. Velika je to stvar kada čuješ svoju himnu kako svira dok ti čekaš kako ćeš istrčati na teren. Igrala sam i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo što je jedan neopisiv doživljaj.

Ove sezone imamo dobru žensku studentsku odbojkašku ekipu i između vas vlada odlična atmosfera?

Da, ove godine imamo stvarno dobru ekipu kako na terenu tako i izvan njega. Iako ima novih igračica ove sezone funkcioniramo skoro savršeno. Vidi se da fali malo uigranosti, ali i to će s vremenom doći na svoje.

Na natjecanju UniSport Play u Varaždinu ženska odbojkaška ekipa osvojila je prvo mjesto, kakvi su dojmovi s tog natjecanja?

S obzirom da smo prvi put igrale skupa sve je dobro prošlo. Zadovoljne smo igrom, ali i zajedništvom koje vlada među nama. Spremamo se sada za poluzavršnicu gdje nas očekuju ekipe Osijeka i Zagreba.

U jednom trenutku su kolege studenti napravili pravu atmosferu na tribinama u Varaždinu gdje su skandirali i vaše ime?

Kolege su pokazale kako se navija za svoje sveučilište. Znaju kako napravit pravu atmosferu hahah, a to što su skandirali moje ime me nasmijalo. Eto doživjela sam i to da mi navijači posvete neku pjesmu hahah svaka im čast.

U poluzavršnici u Osijeku igrate protiv dvije odlične ekipe, aktualnih državnih prvakinja ekipe Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu.

Pa mi tu dolazimo kao najlošija ekipa na papiru, ali dati ćemo sve od sebe da demantiramo to. Dajem riječ da ćemo dati sve od sebe i pružiti maksimalan otpor. Nadam se prolasku na završnicu u Rovinj.

Igrati ćete i na studentskom prvenstvu Hrvatske i u odbojci na pijesku?

Istina, ove godine igram i odbojku na pijesku na studentskom prvenstvu Hrvatske. Idemo pa ćemo vidjeti kako će biti hahha iskreno ne znam što nas očekuje.

Gdje vidite sebe u budućnosti u odbojci, sigurno vam je želja igrati na još većoj razini?

Mislim da je svakom sportašu želja igrati na višoj razini nego što trenutno igra. Uvijek postoji želja za napretkom i dostizanjem svog maksimuma. Ja još ne znam gdje je moj maksimum, samo mogu reći da mi je u Zadru trenutno jako dobro i da ću još koju sezonu provesti ovdje, a što će život dalje donijeti to ćemo još vidjeti.