Lino Červar: “Hvala Zadru!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je u Zadru potvrdila nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine pobjedom nad Srbijom od 27:23. ŠC Višnjik i grad Zadar još jednom su se pokazali kao vrhunski organizator i domaćin dokazavši po tko zna koji puta kako imaju i znanja i sposobnosti nositi se sa vrlo zahtjevnim izazovima koje sa sobom nosi ovakva jedna vrhunska sportska priredba.

Pohvale za doživljaj koji se pamti cijeloga života naravno idu i publici koja se jučer u dvorani Krešimira Ćosića okupila u velikom broju. Njih oko 7000 pokazali su kako se i bez vrijeđanja protivničkih igrača, te samo dlanovima i grlom može stvoriti ozračje u kojem uživaju svi u dvorani. I oni na tribinama i oni na parketu.

Iz Zadra je tako odaslana poruka kako je pred Hrvatskom rukometnom reprezentacijom svijetla budućnost, što su jučer pokazali mnogi nadolazeći mladi reprezentativci, a što je možda još i važnije od toga, Zadar je u svijet poslao sliku visoke tolerancije i otvorenosti. Prepoznali su to i izbornik Hrvatske Lino Červar kao i kapetan Domagoj Duvnjak koji su što se publike tiče imali samo riječi hvale.

Domagoj Duvnjak

“Zahvalio bih se ovoj predivnoj zadarskoj publici. Napunili su dvoranu, atmosfera je bila fenomenalna i na tome im se od srca zahvaljujem. To je doživljaj koji svaki igrač pamti, pogotovo za ove mlade dečke koji su došli prvi put. To je jedan poticaj da i dalje rade i da hrvatski rukomet u budućnosti ide samo prema gore”, rekao je Duvnjak.

Izbornik Lino Červar pohvalio je svoje igrače ali i navijače.

“Moram pohvaliti publiku. Bila je to fantastična promocija rukometne igre. U ova dva dana što smo ovdje doživjeli smo samo najljepše trenutke. Jučer u gradu, danas na igralištu, toliko emocija, toliko zadovoljstva i entuzijazma. Znam da je Zadar grad košarke, ali isto tako je i grad sporta gdje ljudi jako dobro razumiju kvalitetu i što znači pobjednički mentalitet i to poštuju kod naših igrača. Bilo je stvarno impresivno, hvala Zadru”, zaključio je Červar.