M. Mazija uoči prve polufinale utakmice doigravanja PH za košarkašice: “Baciti sve karte na stol i pokušati iznenaditi Medveščaka.“

Vrijeme čitanja: < 1 min

Ispred košarkašica Zadra prva je polufinalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske u kojoj u subotu gostuju u Zagrebu kod Medveščaka. Zadranke su do svog trećeg doigravanja u povijesti stigle pobjedom upravo protiv ovog suparnika na Višnjiku u posljednjem, najvažnijem i odlučujućem kolu osnovnog dijela prvenstva.

Igra koju su igračice trenerice Marije Mazije pokazale u toj utakmici bila je kao iz udžbenika. S puno vica, trke, agresivnosti i velikom dozom domišljatosti u napadu. Sve to, a možda i više, trebat će ponoviti i sutra kako bi moguće iznenadile favoriziranog protivnika i na taj način napravile „break“ u seriji na dvije pobjede.

Što je još i važnije, eventualnim sutrašnjim slavljem Zadranke bi ključnu utakmicu za prolazak u finale igrale na svom parketu, pred svojim auditorijem. A tu, podsjećamo, ove sezone još nisu izgubile nijednom.

Ipak, svjesna je Mazija kako je sve ovo skupa lakše reći nego što će to biti i napraviti.

„Očekuje nas teška utakmica iz razloga što je Medveščak prošlog vikenda osvojio Kup Hrvatske i sigurno su se napunili samopouzdanjem. Mi smo se uspjele malo odmoriti od zadnje utakmice i uspjele smo napraviti mini pripremu za ovu što nas čeka u subotu. Svjesni smo kako će to biti jedna potpuno drukčija utakmica negoli je bila ona u Zadru kada smo slavili na uvjerljiv način. Da bi došli do slavlja moramo biti angažirani, borbeni i motivirani kao što smo bili na toj utakmici  a onda je sve je moguće. Čak i u ovoj prvoj utakmici gdje ćemo baciti sve karte na stol i pokušati iznenaditi Medveščaka.“

A hoće li u tome uspjeti saznat ćemo sutra nakon 17;30 sati za kada je zakazan početak utakmice u Školskoj sportskoj dvorani Pešćenica u Zagrebu.

Druga utakmica polufinala doigravanja nas rasporedu je utorak u Zadru.

Foto: Zadarski list