Žarko Pedisić iz KBK Pretorian po peti puta obranio naslov državnog prvaka!

Vrijeme čitanja: 2 min

Žarko Pedisić ne staje! Nakon što se u rujnu prošle godine u talijanskom Jesolu okrunio dvostrukim naslovom svjetskog juniorskog prvaka u kick light i light contact disciplinama do 89 kilograma, mladi kickboksač iz Turnja prije nekoliko je dana u Kostreni stigao i do petog uzastopnog naslova državnog prvaka.

„Jako sam zadovoljan rezultatima koje u zadnje vrijeme postižem i stvarno uživam u svakom natjecanju bez obzira koliko se teško i naporno pripremam za njih. Čast mi je bila po peti put obraniti titulu državnog prvaka jer smatram da je to onaj krajnji doseg svih odricanja i napornih treninga. U svaku borbu ulazim sa istom željom za uspjehom i to me gura prema naprijed“, kazao nam je ovaj vrijedni i skromni borac čija, sigurni smo, blistava budućnost tek dolazi.

Žarko je u disciplini light conatac naslov obranio pobjedom nad Leonom Bonnom Peračićem iz KBK Budokai.

„Želio bih se zahvaliti i svom treneru Mentoru Topalliju koji me fizički i psihički priprema za svako natjecanje. Kao i za mene, i za njega je svaka moja borba jedno novo iskustvo i svaka je zahtjevan na svoj način. Ali kada imate takvog trenera koji vas kondicijski i mentalno jako dobro pripremi za borbu onda išta ne predstavlja problem“, zaključio je Pedisić.

Brojni su uspjesi koje je Žarko ostvario u posljednje vrijeme. Tako je nakon osvajanja dvostruke svjetske titule već u prosincu iste godine na jakom Croatia Open-u održanom u Zagrebu osvojio prvo mjesto baš kao i u  veljači ove godine na Europskom Kupu u Karlovcu. Osvojenim naslovom državnog prvaka u Kostreni Žarko je ušao u sastav Hrvatske reprezentacije s kojom će u rujnu u Mađarskoj nastupiti na Europskom prvenstvu.

No, do tog velikog trenutka u njegovoj karijeri Žarko će nastupiti na još dva jaka natjecanja Svjetskog kupa u Austriji i Mađarskoj.

Inače, Žarko je član zadarskog Kickboxing kluba „Pretorian“ čiji se borci u pravilu sa svakog natjecanja kući vraćaju sa pravom žetvom medalja. Uz njega na PH u Kostreni bili su još i Paola Tomrećaj koja se okitila zlatom u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kg u disciplini point fighting , Dino Babac srebrni u kategoriji juniora u disciplini light contact do 57 kg, Boris Orlović srebrni u kategoriji seniora do 89 kg u disciplini kick light, dok se u istoj disciplini seniorki do 70 kg srebrom okrunila Venka Knežević. Treća mjesta u kategoriji starijih kadeta do 69, odnosno 65 kg osvojili su Enio Dukić i Petra Perković, a nastupili su još i Mihaela Topalli, Luka Smolić te Leonhard Šarić.

Čestitke tako uz samom Žarku idu i njegovim suborcima iz kluba kao i treneru Mentoru Topalliju.

Bravo za sve!