29 ožu 2024
T. Kabić, KK Diadora: “U tijeku su pripreme za drugi Diadora open, kreće i Ljetna liga na Mornarici”
Košarka

T. Kabić, KK Diadora: “U tijeku su pripreme za drugi Diadora open, kreće i Ljetna liga na Mornarici”

Nedavno je prošla godina dana otkako je osnovan KK Diadora Zadar. U premijernoj sezoni natjecali su se u Drugoj ligi. Dečki koje su s klupe vodili treneri Mario Pešut i Darko Melnik u konačnici su osvojili i više nego dobro četvrto mjesto.

Lijepa priča pod zadarskim nebom svakako su Entuzijasti koji su osim košarkaške priče ispisali i pokrenuli i neke druge.

Tako su uz pomoć prijatelja i donatora organizirali najmasovniji gradski 3×3 turnir, postali jedini košarkaški klub u Hrvatskoj s web shopom, osvojili vaterpolsku “VAKANZU”, osvojili malonogometno “Pojonsko srce”, zaigrali premijeru s KK Zadrom u Jazinama, s Tornadom skupili novac za Udrugu Down sindrom i donirali lopte zadarskim školama, učlanili preko 250 članova, pokrenuli “Brkati studeni” za Ligu protiv raka, s Udrugom Antonio Jurjević prikupili 47 doza krvi za Bolnicu, podržali humanitarnu “Futsal čaroliju”, kupili potrepštine Kabinetu za ranu prevenciju autizma, darovali novac za siromašne obitelji u župi Srca Isusova, izišli u svjetskim medijima, prijavili se na foto-natječaj Svjetske košarkaške federacije, obilježili Svjetski dan s prijateljima s Downovim sindromom…

Tu ne misle stati, idu dalje još jače s puno entuzijazma kako nam je rekao njihov predsjednik Tomislav Kabić.

„Lani je bilo premijerno izdanje Diadora opena na terenima ŠC Višnjik. Sada će turnir trajati šest dana od 20.5. – 25.5 zaključno s godišnjicom obilježavanja smrti našeg velikana Krešimira Ćosića. Zamislili smo turnir u tri djela, dječji U13, seniorski lokalnog karaktera a zadnja dva dana finalisti s tog lokalnog turnira dobit će pozivnicu za petak i subotu kada će se igrati seniorski turnir ali pod FIBA- inom ingerencijom. Dobili smo jedan od pet wild carda turnira 3X3 koji se igra u Lipiku a koji je jedan od najjačih u Europi. Turnir je otvorenog tipa, očekujemo i jake međunarodne ekipe i to će biti vjerujte pravi spektakl basketa na Višnjiku”.

Ljetna liga koja se desetljećima igrala u Zadarskoj županiji, opet će biti održana.

“Društvo sportske rekreacije Evala i KK Diadora zajedno će organizirati novi format stare Ljetne lige koja je bila pravi brend. Malo ćemo ju revitalizirati, stvoreni su početni koraci da to saživi, bit ćemo ustrajni na tome i liga bi se igrala na Mornarici (Kampo Kaštelo). Igrat će se svaki vikend tijekom srpnja i prvim djelom kolovoza kada ćemo dobiti i pobjednike. Radimo na terenu, to želimo i to nas veseli” – pridodao je na kraju Kabić.