Taekwondo klub Zadar: Župan srebrna, Oreč brončana u Zaprešiću

Vrijeme čitanja: 1 min

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su na »Plemenitom taekwondo turniru Zaprešića« u konkurenciji juniora. Organizator je bio TK Zaprešić , a nastupilo je oko 370 natjecatelja u svim dobnim kategorijama iz 55 ekipa i 5 zemalja. Za TK Zadar zanimljiv je bio juniorski dio turnira jer je ovo drugi kriterijski turnir HTS-a za stjecanje bodova za ulazak u reprezentaciju.

Svoju prvu juniorsku pobjedu izborio je Frane Pavić (- 63 kg) u osmini finala protiv Stipe Dadića iz splitskog Marjana ali u borbi za medalju ga je čekao trenutno najbolji junior kategorije Matija Črep od kojeg je izgubio. I juniorka Nora Milolović (- 59) je izborila svoju prvu juniorsku pobjedu protiv Ene Dodig iz Marjana ali je u borbi za medalju zaustavljena od trećeplasirane Julie Dodig iz Zaprešića.

Najbolje borbe je odradila Marta Župan u teškoj kategoriji (+68 kg) koja je u polufinalu u odličnoj borbi protiv drugorangirane Anastasije Lakatoš iz Jastreba odnijela pobjedu prekidom a u finalu je isto pokazala odličnu borbu ali ni ovaj put nije uspjela dobiti prvu u kategoriji Dariju Zeljko iz Osvita. Darija je jedina koju Marta još nije dobila, ali je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju i nova tri boda za rang listu.

U istoj kategoriji u borbi za medalju se borila i Megi Lerga ali tijesno je izgubila od Lucije Ivanačev iz Marjana. Ariana Oreč ( – 68 kg) je u polufinalu uz dobru borbu izgubila od prve na rang listi Nike Petanjek iz Dubrave i osvojila treće mjesto i brončanu medalju i jedan novi bod za rang listu.