Judo klub Zadar osvojio 25 medalja i ukupno treće mjesto na 28. Uskršnjem turniru u Splitu!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Proteklog vikenda u Splitu je održan 28. Uskršnji judo turnir na kojem je nastupilo 321 natjecatelja iz 18 klubova.

U maloj dvorani na Gripama natjecalo se u uzrastima mlađih dječaka i djevojčica, dječaka i djevojčica i mlađih kadeta i kadetkinja. Judo klub Zadar je na ovom natjecanju nastupio sa 32 natjecatelja predvođenih trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom i Draganom Kneževićem. Mladi Zadarski judaši i judašice su sa ukupno osvojene 3 zlatne, 13 srebrenih i 9 brončanih medalja, zauzeli treće mjesto u ekipnom poretku klubova.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 10 godina Ria Govorčin je osvojila zlatno odličje. Mia Katušić, David Šokota, Niko Radulović i Petar Dukić su osvojili srebrena odličja, dok su Armin Bračković i Lucija Gašparović osvojili brončana odličja.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina Luce Rumora, Mare Kurić, Kimi Matulović i Duje Kalmeta su osvojili srebrena odličja dok su Petar Grgić, Marta Parica, Marta Dukić, Lara Torić i Ella Kolanović osvojili brončana odličja.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 14 godina Ena Knez je osvojila zlatno odličje, Augustina Mihatov i Fabijan Dražić su osvojili srebreno odličje dok su Petar Pavle Visković i Jakov Ljubičić osvojili brončano odličje.

U kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja do 16 godina Nora Zekanović je osvojila zlatno odličje dok su Donat Martinović, Roko Vulić i Stipe Mihatov osvojili srebrena odličja.

Za judo klub Zadar još su nastupili: Josip Klarin, Duje Tudorović, Mateo Šindija, Natalia Smolić, Diara Vučenović, Marta Perin i Poldo Novaković.