OPH za osobe s invaliditetom: Luciji Mijolović 6 odličja, 5 zlata i 2 medalje u apsolutnom poretku; Jošku Klarinu tri, Mariu Mrčeli jedno odličje

Vrijeme čitanja: 2 min


PK Zadar bio je domaćin 4. plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim paraplivačkim savezom te uz pomoć Grada, Županije i ŠC Višnjik održalo se otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 110 plivača iz 14 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. I ove je godine PK Zadar doveo i promovirao paraplivanje, na čemu godinama i radi.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici velikih natjecanja; medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za 3 najbrža rezultata natjecanja svake discipline.

Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje te cijeloj sudačkoj organizaciji i svima koji su potpomogli natjecanje. Posebno drago bilo im je ugostiti prijateljske klubove iz Slovenije i BiH. Najbrojniji klub bio je PK Natator iz Zagreba koji je nastupio sa 35 plivača.


Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa
„Sreća u vodi“ s kojima radi trener Nikola Deković, prof. a trenerica natjecatelja s invaliditetom, Danijela Kurtin, prof. jako je zadovoljna nastupima Lucije Mijolović, Maria Mrčele i Joška Klarina. Na domaćem terenu, imali su odličan nastup. Lucija je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto u sve 4 discipline u kojima je nastupila (50m prsno 55:25,100m prsno 2:03.67, 100 mješovito 2:02.88 i 200m mješovito 4:14.69). Posebno je značajan Lucijin uspjeh u apsolutnoj konkurenciji (1. mjesto na 50m i 100m prsno i 200m mješovito, 2.mjesto 100m mješovito). Joško Klarin plivao je 3 odličja, odličan nastup pokazao je na 400m slobodno gdje je uzeo 1.mjesto u svojoj i 2. u apsolutnoj kategoriji a na 100m leđno (1:59.60) bio je brončani.
Mario Mrčela isplivao je broncu na 100m prsno (1:51.33) a u ostalim disciplinama je plivao 4. i 5.mjesto.

Iduće natjecanje koje plivači očekuju je krajem travnja u Zagrebu a Lucija Mijolović sprema se i za Europsko prvenstvo plivača s Down sindromom (rujan, Italija).

Na sve prisutne ovo je natjecanje ostavilo dojam, a publiku su „taknuli“ svi natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela a iz PK Zadar poručuju kako će i dalje popularizirati plivanje i sport za osobe s invaliditetom.