23 sij 2021
Toni Dujmenović, TK Borik: “Imamo možda i najjači i najposjećeniji veteranski turnir u državi”
Ostali sportovi

Toni Dujmenović, TK Borik: “Imamo možda i najjači i najposjećeniji veteranski turnir u državi”

U organizaciji Teniskog kluba Borik održan je 3. Falkensteiner Borik Spring open 2019

Sunčano i odlično vrijeme je poslužilo tijekom sva tri dana turnira. Prisustvovalo je 109 tenisača/ica u pojedinačnim kategorijama, te još 30-tak drugih koji su došli samo radi sudjelovanja u parovima na turniru. To je porast od gotovo duplo sudionika naspram prošlogodišnjeg odaziva a što je stvorilo jedan od najjačih ako ne najjači i najposjećeniji veteranski teniski turnir u državi.

Održale su se kategorije: Pojedinačno – 35, 35+, 45+, 55+, 65+ kod muškaraca te – 40, 40+ i 60+ kod dama. Također radi ogromnog broja sudionika u pojedinačnim kategorijama donesena je odluka da se tri kategorije parova ukinu ove godine te radi svih natjecatelja koji su došli samo radi te kategorije organizirali smo mješovite parove koji su okupili 24 para. Moramo napomenuti da su svi najbolji veteranski tenisači, znači 1,2,3 itd. u svojim kategorijama prisustvovali turniru što je jedna velika stvar za klub i sam teniski turnir a pri čemu mu daje na još većoj važnosti kako u RH tako i izvan granica.

Direktor turnira Toni Dujmenović.

„Zahvaljujem se svim tenisačima i tenisačicama koji su svojim dolaskom i prisutnošću na turniru omogućili da jedan ovako odličan turnir dobije na prepoznatljivosti u RH i u svim drugim susjednim i daljim državama od kuda su nam pristizali sudionici. Sjećam se prvoga turnira kada sam započeo sa ovim projektom te se nadao da će postati tradicija, da ćemo stvoriti jedan respektabilan turnir na kojemu će vladati odlična atmosfera zabave i natjecateljskog duha. Mislio sam da će nam trebati puno više vremena ali odličnom organizacijom, još boljom podrškom došli smo do toga nakon tek trećeg održanog turnira što je iznimno ohrabrujuće za nove pothvate koje planiramo. Također bih želio zahvaliti našem generalnom sponzoru Falkensteiner resortu Borik i TZ grada Zadra koji su uvidjeli naš projekt i maksimalno nas podržali u organizaciji. Za iduću godinu planiramo još više igrača iz još više država sa još boljom teniskom igrom”.

Pobjednici:

Gospoda: Kategorija – 35 Medak Boris – Antolić Milan 6/4 2/6 10/4Kategorija 35+ Huljić Matija – Ljubić Tomislav W. O.Kategorija 45+ Baletić Goran – Šarin Perica 4/6 6/4 10/2Kategorija 55+ Lovrić Stipe – Pozderac Amir 3/6 6/3 10/7Kategorija 65+ Vidmar Antun – Milatić Ivan 7/5 7/6Dame Kategorija – 40 se odigrala u skupini svatko sa svakime radi samo 5 natjecateljica Hartmann Lukić Jelena – Prpić Purgar Tajana 6/2 6/3Kategorija 40+ Paravić Kristina – Kosović Stela 6/2 6/4Kategorija 60+ Kusanović Marija – Škarica Sonja 6/4 6/2Kategorija parova – mješovitoHartmann Jelena / Šabović Almir – Basta Sanja / Basta Josip 6/2 6/4