23 sij 2021
Dalmatinska liga: Pobjede kadeta, pionira i mlađih pionira NK Zadar
Nogomet

Dalmatinska liga: Pobjede kadeta, pionira i mlađih pionira NK Zadar

S pobjedama u Dalmatinskoj ligi nastavili su i pioniri i kadeti Nogometnog kluba Zadar. U 24. kolu kadeti su na pomoćnom igralištu stadiona Stanovi svladali Omladinac iz Vranjica sa 6:0, dok su pioniri istog protivnika pobijedili s 3:2.

Kod kadeta u strijelce su se upisali redom Stipe Silov, Josip Stokić, Dino Šimunić pa ponovno Stokić, zatim Ivan Marinović i konačno Mate Strenja. Momčad Dejana Butića tako je nastavila sjajan niz, gdje je u 22 utakmice ostvarila 20 pobjeda, uz po jedan remi i poraz te gol razliku 55:7. Zadar je vodeći na ljestvici sa 61 bodom, tri više i utakmicom manje od splitskog Adriatica.

Kadeti su nastupili u sastavu: Matasović, Rudić, Delija, Galešić, Šimunić, Šarić, Silov, Labus, Stokić, Bačić, Marinović, Jurica, Pavičić, Djeveljekaj, Režan, Strenja. Trener: Dejan Butić.

Vrlo zanimljiva bila je utakmica pionira Zadra i Omladinca. Naši su momci poveli s 2:0 golovima Josipa Kevrića i Tina Palovića, da bi se gosti vratili u igru preko Tonija Vujevića i Fabjana Tomasovića. Ipak, pobjedu Zadru u završnici donio je Toni Matešić, zgoditkom za konačnih 3:2.

Na ljestvici je trenutačno vodeći Split sa 62 boda, ali Zadar ima 61 i dvije utakmice manje pa bi naši mladići vrlo brzo mogli ponovno preuzeti vrh. U sljedećem kolu pioniri i kadeti Zadra ove subote gostuju kod Primorca u Biogradu.

Pioniri su nastupili u sastavu: Matulić, Pelaić, Brkić, Matešić, Gambiraža, Barić, Pavlović, Jelinić, Rončević, J. Kevrić, Ricov, Nekić, I. Kevrić, Grgić, Surać, Mamić, Galac, Župan. Trener: Darko Pantalon.

Nakon prošlotjednog poraza od Hajduka 0:2, pobjedama su se vratili i mlađi pioniri Zadra. Oni su na igralištu Lužine u Zemuniku svladali RNK Split sa 4:0. Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Ivan-Vinko Marić, dok su u nastavku zabijali redom Šimun Butić, Niko Bilić i Gabriel Jureško. Na ljestvici skupine A vodeći je Hajduk sa 53 boda, drugi je Primorac Stobreč sa 41, a treći Zadar sa 39 bodova, koliko ima i četvrti Šibenik.

Mlađi pioniri su nastupili u sastavu: Rak, Pavlović, Bilić, Džapo, Marić, Buterin, Butić, Kajtazi, Jureško, Mavra, Bugarija, Čačić, Marić, Đorđević, Miletić, Delija, Zovak. Trener: Alen Glavić.

U Drugoj ŽNL uspješna je bila i momčad Zadar II, koja je s 2:1 svladala Vrčevo, golovima Ivana Brkića i Jure Brajnovića. Zadar je vodeći na ljestvici sa 28 osvojenih bodova u 10 odigranih kola, šest više od Nove Zore i Zrmanje.

Za Zadar II su nastupili: Pinčić, Buterin, Brajnović, Iveljić, Stevanović, Bobić, Havizu, Jurlina, Valčić, Pletković, Brkić, Subašić, Yoon, Perinić, Števanja. Trener: Josip Butić.

Tekst i foto: NK Zadar/Antonio Pejić