PK Zadar domaćin 4. Otvorenog regionalnog PH za osobe s invaliditetom

Vrijeme čitanja: 1 min

U organizaciji Plivačkog kluba „Zadar“ u subotu, 30. ožujka 2019. godine na zatvorenom plivalištu bazena Višnjik održati će se 4. Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Sport osoba s invaliditetom nužna je grana i sporta i društva našeg grada tako da je ovo segment kojim se Plivački klub „Zadar“ iznimno ponosi. Organizacijom ovog natjecanja na zadarskom bazenu otvorili su se novi horizonti za sportaše s invaliditetom u našem gradu.

Na prošlogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 100 plivača dok će se na ovogodišnjem, četvrtom izdanju, natjecati čak 108 plivača iz 15 klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja. Snage će odmjeriti u 13 disciplina: 50m slobodno, 100m slobodno, 200m slobodno, 400m slobodno, 50m leđno, 100m leđno, 50m prsno, 100m prsno, 50m delfin, 100m delfin, 100m mješovito, 150m mješovito i 200m mješovito.

Sve discipline plivaju se u muškoj i ženskoj konkurenciji. Gostuju PK Barok, PK Cibalae, PK Cipal, PK Delfin, PK Jadera, PK Marsonia, PK Natator, PK Plavalček, PK Riba, PK Sisak, PK Spid, PK Velenje i PK Vidra a za domaćine, PK Zadar, nastupiti će Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin. Najbrojniji gostujući klub je PK Natator iz Zagreba koji do Višnjika dolazi s čak 39 plivača.

Program natjecanja sastoji se od dva dijela. Prvi dio započinje u subotu 30.03. u 11:00 sati, dok je službeno svečano otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati kada će nastupiti i plivači iz programa “Sreća u vodi” kluba organizatora koji svakodnevno djeluje na bazenu Višnjik gdje članovi s poteškoćama uporno i redovno treniraju.

Plivački klub „Zadar“ i ova posebno važna skupina sportaša pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže, navijaju i podrže ih na ovom sportskom događaju ali i općenito u popularizaciji sporta osoba s invaliditetom.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.