Nakon ispadanja Donata iz Superlige Davor Karlović zagrmio: „Prvenstvo je bilo smijurija. Najmanje tri utakmice su bile neregularne!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Samo jednu sezonu proveli su stolnotenisači zadarskog Donata u Superligi da bi se po njenom okončanju ekspresno vratili u niži rang, odnosno Prvu ligu.

„Prvenstvo je neregularno. Liga je bila smiješna, poražavajuća za ljude koji vole stolni tenis. Događali su strašni mečevi. Najmanje tri utakmice su bile neregularne i direktno su utjecale na naš plasman u natjecanju. Odgovorno stojim iza ovih riječi“, rezigniran je bio trener i prvi čovjek Donata Davor Karlović pojasnivši koje su to utakmice kod njega pobudile sumnju u neregularnost natjecanja.

„Pa jedna je Dugo Selo i Osijek gdje je Dugo Selo igralo bez svog najboljeg igrača da bi taj isti igrač nakon samo pet dana nastupio na Prvenstvu Hrvatske sa opravdanjem da protiv Osijeka nije igrao zbog napadaja slijepog crijeva. Ne znam tko se to u četiri dana uspije oporaviti od takvog napadaja. Druga utakmica je ona između Vodovoda i Libertasa u Osijeku gdje Libertas igra bez Mihe Simovića da bi taj isti Simović nakon dva dana također u Osijeku igrao polufinale i finale Kupa a sada je bez problema igrao meč posljednjeg kola u prvenstvu.  A šlag na torti bila je utakmica između prvoplasiranog Starra protiv Splita u Varaždinu koji je u tom meču nastupio s dva kadeta, a u zadnjem kolu u Slavonskom Brodu igraju u najjačem sastavu. Smijurija.“

Regularno ili ne, Donat je ponovno drugoligaš i ta se činjenica najvjerojatnije neće promijeniti bez obzira na to hoće li ili ne iz Uprave zadarskog kluba prema HSTS krenuti raznorazni dopisi. Propisi ne brane da neka ekipa u meč pošalje kakav god sastav želi, a kada je tako onda municije za borbu jednostavno nema.

„Priopćenje ćemo svakako poslati. Znam da od njega neće biti ništa. Ali poslat ćemo ga samo iz razloga da vide da nismo ni glupi ni ludi ni slijepi kao oni. Oni sigurno neće ništa poduzeti jer da su mislili već bi nešto poduzeli. Ovim putem im poručujem da ja više neću sudjelovati na nikakvim sastancima na koje budem pozvan od strane Hrvatskog stolnoteniskog saveza i o tome ću ih pismeno obavijestiti.“

Karlović u svemu nije želio izuzeti svoju kao i odgovornost igrača ali napominje kako oni jednostavno nisu mogli utjecati na zakulisne igre.

 „Mi smo sezonu završili pobjedom protiv Mladosti ali to nije bilo dovoljno. Čestitao bih svojim igračima na drugom dijelu sezone gdje smo pobijedili dvije jake ekipe poput Zagreba i Pule ali smo sa sedam pobjeda i jedanaest poraza ipak ispali iz lige. Vjerojatno se sada mnogi pitaju ima li u svemu tome i naše krivice. Ima. U Puli nismo iskoristili dvije meč lopte kao i njih pet u Slavonskom Brodu. Okrenulo se u tim susretima na stranu protivnika. To je sport i to je naša krivica. Ali vjerujte mi, za Donat nema straha. Već sada gledamo kako se što prije vratiti u Superligu. U klubu trenira nikad više djece i velikim koracima grabimo prema naprijed“, zaključio je Karlović.