Pobjedom nad Bjelovarom kuglači Zadra sezonu u Prvoj HKL zaključili na petom mjestu!

Vrijeme čitanja: 3 min

Bjelovar nije imao šanse. Razigrani kuglači Zadra u posljednjem su, 18. kolu Prve HKL odigrali maestralnu partiju u kojoj su sa 7:1 (3678:3454) pobijedili Bjelovar čime su se na najbolji mogući način oprostili od prvenstva i svoje publike za ovu sezonu. Zadrani su u konačnom poretku zauzeli petu poziciju, dok je Bjelovar završio na sedmoj.

Naslov prvaka obranio je Zaprešić, drugo mjesto drugu je godinu zaredom pripalo Mertojaku, dok je treće osvojila Grmoščica. Iz lige su ispali Poštar i Kandit.

U utakmici bez imperativa rezultata, jer se i prije početka znalo kako ni Zadar ni Bjelovar ne mogu napraviti značajni pomak na ljestvici, igrači su u ležernom tonu odigrali sve svoje dvoboje.

Igra bez pritiska rezultirala je i dobrim konačnim ishodima domaćih igrača jer su u konačnici gotovo svi bili debelo iznad sezonskog prosjeka. Prednjačio je u tome Andrija Božičević koji je svoj prebacio za gotovo 50 poena, a pratili su ga i Marijo Baljak sa 35, Luka Ukalović s 32, te Stanko Čota s 20 poena.

Upravo su ovi potonji sjajnom igrom u prvom paru utabali put prema osmoj prvenstvenoj pobjedi Zadra ove sezone. Čota, inače 13. igrač lige do ovog kola, iznenadio je Darka Kasumovića, 7. u poretku igrača lige, dok je Ukalović opravdao ulogu favorita protiv Josipa Blažeka.

Andrija Božičević i Marijo Baljak tako su u “dotu” dobili vodstvo od 2:0 i prednost od 92 čunja što su oni u dvoboju protiv Luke Mijića i Gorana Grofa još i povisili. Baljak je odigaro jednu od boljih partija sezone u kojoje pomeo svog protivnika ostaviviši ga bez seta, dok je Božičević nakon lošeg ulaska u meč i gubitka prvog seta u preostala tri pokazao dominaciju i bez problema na kraju došao do slavlja.

Domaćini su tako pred početak treće izmjene, u kojoj su za Zadar zaigrali Matija Cindrić i Marin Colić protiv Marijana Vokšana i Željka Košutića, imali čistu situaciju. 4:0 na svojoj strani i prednost od nedostižnih 225 čunjeva. Ipak, u zadnjem paru Cindrić je morao stisnuti ruku protivniku i priznati poraz dok je Colić na bodove bio bolji od svog suparnika.

“Nažalost dopao me njihov najbolji igrač i na kraju sam bio jedini koji je od cijele ekipe upisao poraz”, rekao je nakon susreta Cindrić koji je danas tek drugi put bacao na stazama kuglane u Mocirama i na kojeg se u klubu uvelike računa u budućnosti.

“Ja inače dvojno kuglam i za Klek pa se još nisam u potpunosti navikao na ove staze. Ali ne mogu reći da nisam zadovoljan kako sam kuglao danas no protivnik je na kraju ipak bio bolji. No, što se cijele sezone tiče mislim da možemo biti zadovoljni. Na kraju je presudilo iskustvo naših igrača i završili smo na solidnom petom mjestu. Zadovoljan sam statusom ovdje u Zadru gdje uz mene igraju još dva juniora Božičević i Nemet i nadam se kako ćemo nas trojica, uz ove iskusnije, biti okosnica Kuglačkog kluba Zadar u sezonama koje dolaze.”

Matija Cindrić

Zadrani se sada, nakon na kraju uspješno zaključene sezone u Prvoj ligi, okreću pripremama za Kup Hrvatske. Za razliku od prethodne dvije sezone u Kup kreću od osmine finala, a kako su istaknuli u klubu, cilj je kroz ovo natjecanje izboriti nastup u Europi iduće sezone.

REZULTAT
KK Zadar – KK Bjelovar 7:1 (3678:3454)
S. Čota – D. Kasumović 3:1 (630:594)
L. Ukalović – J. Blažek 4:0 (634:578)
A. Božičević – L. Mijić 3:1 (620:549)
M. Baljak – G. Grof 4:0 (628:566)
M. Cindrić – M. Vokšan 1:3 (633:599)
M. Colić – Ž. Košutić 2:2 (567:534)