19 tra 2024
Vaterpolisti Zadra na Višnjiku dočekuju Mladost. S Višnjika poručuju: “Nagrada je to za sve što smo uložili u sezonu!”
Vodeni

Vaterpolisti Zadra na Višnjiku dočekuju Mladost. S Višnjika poručuju: “Nagrada je to za sve što smo uložili u sezonu!”

Nakon gotova dva desetljeća ponovno će u jednoj ligaškoj utakmici snage u bazenu odmjeriti vaterpolisti Zadra i zagrebačke Mladosti. Svoj posljednji prvenstveni ogled ove su dvije momčadi odigrali u sezoni 1999/00 nakon čega su Zadrani zbog visokih troškova i ostalih problema s kojima su se tada susretali odustali od natjecanja u najvišem rangu hrvatskog vaterpola.

Sada će se ponovno sastati u dvije utakmice četvrtfinala Prvenstva Hrvatske u koje je Zadar ušao nakon sjajnog rezultata postignutog kroz regionalno natjecanje.

Tko je tu David a tko Golijat i ne treba puno trošiti riječi. Sedmerostruki prvak Europe i desetorostruki državni prvak svakako je favorit protiv kluba kojem je u novijoj povijesti najveći uspjeh osvajanje osmog mjesta u A-2 regionalnoj ligi i ulazak u doigravanje PH.

U redovima domaćina itekako su svjesni kako će u bazenu teško moći parirati Žapcima. No, isto tako ističu da su im ovi susreti nagrada za uloženi trud i sve ono što su pokazali kroz sezonu.

Trener VK Zadar, Goran Jovančević.

“Pričati o Mladosti nema smisla. Riječ je o top klubu koji je u vrhu svjetskog vaterpola već 40 godina i nadamo se kako ćemo mi jednom u budućnosti moći doći na nivo da im možemo parirati. Ali kako je bazen jedino pravo mjerilo mi ćemo se tamo pokušati dokazati. Mi ne gajimo nikakve iluzije ali smo sportaši i kao takvi uvijek želimo dati najbolje što možemo. Uspjeli smo ostvariti cilj i ući u doigravanje i na taj način uspjeli smo dovesti najbolje hrvatske momčadi u Zadar. Pozivam sve ljubitelje sporta da nas dođu podržati u ovoj utakmici i da dođu vidjeti na djelu brojne hrvatske reprezentativce i klub koji ima brojne naslove sa svih svjetskih smotri. Nadamo se jednom ugodnom ozračju.“

Igrač Zadra Marin Jovančević.

„Cijelu sezonu smo radili da osiguramo ovo doigravanje. Susreli smo se već ove sezone u Kupu i svaki rezultat osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenađenje. Sigurno je da će nam biti gušt igrati protiv ekipe koja igra Ligu prvaka i nadamo se da ćemo im pružiti dobar otpor. Daj Bože da jednom u kapici Zadra budemo igrali ravnopravno protiv njih. Ili da barem napornim radom završimo u kapicama Mladosti ili Juga.”

Igrač Zadra, Roko Jurišić.

„Idemo uživati u igri i pokazati se u što boljem svijetlu. Ne očekujemo mi da ćemo ih iznenaditi jer znamo da su trenutačno kvalitetniji od nas.Idemo iskoristiti ove dvije utakmice kao dva dobra treninga i pokazatelja gdje smo mi u ovom trenutku. Mi ćemo bolji plasman u hrvatskoj ligi tražiti protiv ostalih protivnika s kojima ćemo se susresti kasnije u razigravanju za plasman.“

Prva četvrtfinalna utakmica između Zadra i Mladosti na zahtjev zagrebačkog kluba odigrat će se već u nedjelju u 19 sati iako je prvotni termin bio zakazan za 10. travnja. Uzvratni susret odigrat će se već dan kasnije u Zagrebu, a polufinale i plasman među četiri najbolje momčadi lige koje će kasnije u doigravanje za naslov državnog prvaka dohvatit će ona momčad koja u dva dvoboja ostvari bolji međusobni rezultat.