04 pro 2021
Nazor: “Alkar je tradicionalno težak protivnik!”               Žilavec: “Volio bih znati prema kome ili čemu je usmjereno ponašanje određenog dijela publike!”
KK Zadar

Nazor: “Alkar je tradicionalno težak protivnik!” Žilavec: “Volio bih znati prema kome ili čemu je usmjereno ponašanje određenog dijela publike!”

Košarkaši Zadra u 18. kolu HT premijer lige sutra od 19 sati u Sinju igraju protiv Alkara. Protivnik je to koji se u ovom trenutku nalazi pri dnu ljestvice u grčevitoj borbi za opstanak i kao takvog ga treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

Barem tako idu poruke iz zadarske svlačionice i trenera Ante Nazora.

„Pred nama je jedno tradicionalno teško gostovanje. Težak zalogaj. Utakmica je to koja nam treba da jednom borbenošću i zajedništvom pređemo ovih mjesec dana koliko će nam trebati vremena da saznamo protivnika u doigravanju. Očekujem da ovu utakmicu shvatimo kao da igramo protiv Reala iz Madrida.

O Alkaru mogu reći kako su izrazito skakačka ekipa u što smo se uvjerili i u prvoj utakmici s njima na Višnjiku. Imaju atletične igrače i dobre šutere.

Sada kada igramo jednom tjedno prebacili smo se na drugi režim treninga i to ćemo iskoristiti da se pripremimo za špicu sezone a to su kvalifikacije za ostanak u ABA ligi što nam je cilj.“

U sastavu Zadra u Sinju neće biti Luke Žorića koji je na jučerašnjem treningu osjetio bol u preponama.

A na konferenciji za medije povodom utakmice u Sinju bio je i direktor KK Zadar Željko Žilavec koji se osvrnuo na nedavnu kaznu od 12 tisuća eura koju će KK Zadar platiti ABA ligi zbog rasističkih povika s tribina na utakmici protiv Crvene zvezde.

„Žao mi je da se u ovim dijelu sezone kad se bistre neke stvari oko ABA lige i završnice fokus baca na stvari koje se ne bi trebalo događati i koje su žalosne za klub i grad. Posebno nas zabrinjava poruka da sami odlučimo želimo li biti dio ABA lige. Mi smo kao klub poduzeli sve što smo trebali, nismo ni zaštitari ni policija. Poduzet ćemo pravne korake da se ovakve stvari više ne bi događale.

Prema kome ili čemu je ponašanje određenog dijela publike usmjereno ja bi stvarno volio znati. Mi nakon utakmice nismo komunicirali s Tornadom ali smo imali par sastanaka na kojima smo razgovarali o svemu. Apelirali smo da se navijanje svede na civilizirane okvire jer košarka se igra zbog navijača. Ja ne znam da li mi imamo sukob s njima. Ako imamo neke mi se jave ljudi iz Tornada pa da to riješimo“, zaključio je Žilavec.