Domeniko Kresoja uoči uzvrata u kvalifikacijama za Super ligu s Porečom: “Nadamo se da je ovo zadnja utakmica sezone!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Dva dana ostala su do početka dvoboja nakon kojeg bi odbojkašice Zadra po prvi put u povijesti mogle postati Superligašice. Kakav bi to samo uspjeh bio kada se zna s koliko problema ljudi u klubu susreću na početku gotovo svake sezone.

Tko bi rekao da će nakon sjajne prošlogodišnje generacije i cijele jedne garniture nositeljica igre koje su otišle na studij, u klubu opet sve uspjeti dovesti na još veću razinu.

Razinu gdje ih tek samo jedna utakmica dijeli od Super lige.

“Svi se nadamo da je ovo zadnja utakmica sezone”, kaže nam u najavi utakmice trener u OK Zadar Domeniko Kresoja i dodaje.

“Pritiska nema, odnosno mi treneri smo ga preuzeli na sebe i pokušali ga otkloniti s igračica da one rade samo ono što najbolje znaju. Mislim da će to na kraju napraviti jedan pozitivan ishod i da ćemo mi pobijediti utakmicu i ostvariti onaj zadani cilj koji smo postavili na početku sezone.”

Iako ističete kako pritiska nema sigurno je kako je negdje u prizvuku ipak prisutan imperativ rezultata.

“Mi idemo na pobjedu i tu nema skrivanja. Ukoliko netko kaže drukčije taj laže. Utakmica je sezone i potrudit ćemo se napraviti jedan lijepi dekor u dvorani da to  bude stvarno nešto lijepo i nadamo se kako će nas doći podržati puno ljudi.”

Sigurno su i cure prilično uzbuđene u iščekivanju početka utakmice.

“Kako ne. Ali pozitivne su. Treme će biti i prije i za vrijeme utakmice ali vidim u njima veliku pozitivu. Drago mi je da s druge strane ne vidim neki pretjerani strah od pobjede i to je ono najbitnije.“

Očekuje se dobra podrška publike koja nije izostala niti u manje važnijim dvobojima ove sezone.

“Hvala svima koji nam pružaju podršku kroz cijelu sezonu. Nadamo se da će i u nedjelju biti puna dvorana jer to curama puno znači. Bit će im onaj sedmi igrač ako stvari krenu loše. Ne možemo očekivati kako će sve ići glatko jer Poreč je jedna dobra i iskusna ekipa. Mi ćemo se potruditi organizacijski to sve skupa podignuti na viši nivo”, zaključio je Kresoja.

Druga utakmica odbojkašica Zadra i Poreča igra se u nedjelju 24. ožujka s početkom u 16 sati. Prva je, podsjetimo, završila pobjedom Zadranki od 3:2.